BAIA MARE – Teribiliști opriți cu focuri de armă azi noapte (VIDEO)

Polițiștii rutieri băimăreni au fost puși la încercare de doi tineri teribiliști care s-au gândit cum ar fi dacă ar pune mașina poliției pe urmele lor. La volanul unei mașini puternice, cei doi au luat-o la goană în miez de noapte cu polițiștii pe urmele lor, punând în pericol pe toată lumea care se afla în trafic la acea oră târzie din noapte.

Incidentul a avut loc azi-noapte, în jurul orei 02.00, moment în care polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Baia Mare, aflați în serviciul de patrulare, au observat pe bulevardul Independenței din municipiu un autoturism, care circula spre strada Victoriei, turând motorul excesiv și derapând controlat.

„Polițiștii rutieri au efectuat semnal regulamentar de oprire, dar conducătorul autoturismului, în momentul în care a observat echipajul de poliție, și-a continuat deplasarea, demarând pe contrasens pe strada Victoriei, înspre Valea Roșie. Polițiștii au pornit în urmărirea autoturismului, având semnalele acustice și luminoase în funcțiune, până pe strada Imașului, aproximativ 10 km, unde conducătorul autoturismului ar fi pierdut controlul direcției de mers și ar fi lovit grămada de zăpadă de pe marginea părții carosabile.

Întrucât nici acest lucru nu l-a făcut pe conducătorul autoturismului să oprească, polițiștii rutieri au executat somațiile legale, verbale prin stația autospecialei, ulterior executând un foc de avertisment în plan vertical și unul asupra pneurilor din spate. La scurt timp, autoturismul a oprit, la volanul acestuia polițiștii identificând un tânăr, de 20 de ani, din Baia Mare. Ca pasager, pe locul din dreapta față, se afla un tânăr, de 19 ani”, precizează IPJ Maramureș.

Mai mult, polițiștii au constatat, în urma verificărilor suplimentare făcute, că autoturismul nu este înmatriculat, iar plăcuțele cu numerele de înmatriculare montate sunt atribuite unui alt autoturism. Șoferul a fost testat de către polițiști cu aparatul etilotest și Drugtest, rezultatul fiind negativ.

În continuare, polițiștii continuă cercetările, sub aspectul comiterii infracțiunilor de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat și cu numere false de înmatriculare, fapte prev. și ped. de art. 334 alin. 1 și 2 din Codul Penal, iar tânărul urmează să fie sancționat contravențional pentru neoprire la semnalele polițistului rutier, trecerea pe culoarea roșie a semaforului și circulație pe contrasens, conform O.U.G. nr. 195/2002.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu