BAIA MARE – Șeful Poliției municipiului, despre fenomenul cerșetoriei. Ce ar trebui să facă băimărenii

În Baia Mare au reapărut cerșetorii. Îi vedem la Kaufland, în intersecții și oriunde este lume multă, locuri unde se pot face bani. Iar băimărenii susțin acest fenomen prin banii pe care-i dau acestora. Fenomenul este cunoscut la nivelul Poliției Baia Mare, se dau amenzi, dar nu sunt plătite.

„Un fenomen în Baia Mare este cel al cerșetoriei, pe care-l vedem cu toții. Îi vedem cu copii mici, în căldură, în soare și nu e un lucru firesc. Am întocmit dosare penale pe folosirea minorului în scopuri de cerșetorie și avem sancțiuni. Numai că partea aceasta, cu regimul sancționator, nu se execută și nu are finalitate imediată, atunci nu e ok. Un rezultat bun ar fi dacă cetățenii ar ignora și nu ar încuraja cerșetoria prin faptul că le dau bani sau alte lucruri. Și nu vorbim de cerșetori doar din Baia Mare. Vara vin cu autobuzele, trenurile din alte județe și dacă ei discută și își spun câți bani fac în Baia Mare, atunci fenomenul crește și nu e normal pentru oraș. E deranjant, sunt și unii care sunt agresivi, au un stil mai insistent de a cerși”, spune șeful Poliției Baia Mare, Marius Velea.

De altfel,  în ultima săptămână Poliția Locală Baia Mare a desfășurat acțiuni comune cu Poliția Municipiului (MAI), în echipaje mixte, monitorizare și combatere a fenomenului cerșetoriei precum și a expunerii spre vânzare de bunuri vechi în Piața Izvoare și Piața Gării.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu