BAIA MARE SĂLBATICĂ – Tentativă de jaf într-o cofetărie întreruptă de doi clienți

Municipiul Baia Mare devine pe zi ce trece tot mai periculos. Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare a dispus la data de 04.04.2022, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de un inculpat pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la tâlhărie calificată, prevăzută de art. 32 al. 1 Cod penal raportat la art. 233 – 234 al. 1 lit. c Cod penal, cu aplicarea art. 41 al. 1 Cod penal.

Autoritățile au anunțat că în 27 mai 2022 faţă de numitul M.P.A. a fost luată măsura reţinerii pe o durată de 24 de ore. Procurorii au stabilit că „în  data de 30.01.2022în jurul orei 14:00, în timp ce persoana vătămată M. R. B. se afla la locul de muncă – o cofetărie, situată pe raza municipiului Baia Mare, inculpatul M.P.A. a intrat  în incintă,  purtând mască şi glugă și s-a deplasat în zona vitrinelor, unde a prins, a strâns şi a imobilizat persoana vătămată în braţe, cu ambele mâini şi i-a solicitat să-i dea toţi banii din casa de marcat, adresându-i ameninţări cu moartea în cazul în care apasă butonul de panică; activitatea infracțională a fost întreruptă întrucât în interiorul cofetăriei au intrat doi clienţi, circumstanțe în care inculpatul a eliberat persoana vătămată şi a părăsit incinta cofetăriei fără a mai sustrage vreo sumă de bani”.

La data de 28.05.2022, dosarul a fost înaintat instanţei cu propunere de arestare preventivă a inculpatului pentru 30 de zile, cerere admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Baia Mare.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu