- ADVERTISEMENT -
Ad imageAd image

BAIA MARE – Proiectul de anvelopare a spitalului TBC, pe final. Condiții europene de muncă pentru angajați

La Spitalul TBC din Baia Mare sunt în derulare în acest moment două proiecte extrem de importante. Primul dintre ele, care este pe final, este cel privitor la anveloparea unității spitalicești, în timp ce al doilea se referă la amenajarea spațiilor interioare, de la saloane pentru pacienți la săli de tratament. Managerul Rareș Pop a declarat, pentru ziarmm.ro, că în acest moment sunt condiții foarte bune pentru pacienții care ajung aici, iar în perioada următoare întreg spitalul va fi la standarde europene.

„Proiectul pentru creșterea eficienței energetice e unul dintre proiecte, iar al doilea e cel de amenajare a spațiilor din interior. Creșterea eficienței energetice înseamnă anveloparea și izolarea pe exterior a spitalului, care este aproape de final. Mai este o singură parte, Corpul C partea de nord, care trebuie izolată. Al doilea proiect e cel de amenajare a saloanelor, spațiilor medicale, săli de tratament, care este în derulare. Lucrurile merg destul de bine, corespunzător, în condițiile date, cu influențe atât din punctul de vedere al costurilor cu materiale de construcții, cât și partea de finisaje.

Ne desfășurăm activitatea într-un regim autorizat și reglementat de DSP Maramureș, în condițiile în care în permanență un sfert din spital se află în condiții de șantier. Din câte știu eu a fost prelungit termenul legat de anveloparea exterioară a spitalului, termenul final era decembrie 2023, dar a fost prelungit până la mijlocul anului viitor. În al doilea proiect, vorbim de un contract care se află în derulare și care nu se va termina curând”, a precizat dr. Rareș Pop, managerul Spitalului TBC.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu