BAIA MARE – Majorarea tarifelor la deszăpezire, respinsă. Discuții aprinse pe subiect

Azi, 29 noiembrie, toți ochii au fost pe ședința de Consiliu Local în care se discuta majorarea tarifelor la deszăpezire. În utimele zile s-a tot vorbit că Baia Mare are cea mai scumpă deszăpezire din Romania, iar acum s-a solicitat majorarea tarifelor pentru acest serviciu cu 25%. Trebuie spus că a fost pentru a șasea oară cand s-a intrat în Consiliu Local cu acest proiect de hotărare. Votul era așteptat de toată lumea, au fost luări de poziție din partea unora dintre consilierii locali.

Unii aleși locali au cerut toate contractele subsecvente pe acest subiect, contracte care există pe site-ul Primăriei Baia Mare, conform spuselor președintelui de ședință. Subiectul a starnit discuții aprinse, așa cum era de așteptat, fiind cel mai discutat proiect de hotărare de la această ședință. Sunt 4 contracte subsecvente, asta au aflat aleșii locali azi în ședință. Tot azi am aflat că plătim pentru 10 utilaje ale Construrom staționarea, utilaje de diferite dimensiuni. Deși în Baia Mare fulgii de zăpadă nu au apărut încă. Dar Baia Mare deja a început a plăti pentru deszăpezire. Iar banii nu sunt deloc puțini.

Cu 7 voturi pentru, patru abțineri și 6 împotrivă, proiectul nu a trecut. Vă reamintim că firma care se ocupă de deszăpezire a amenințat Consiliu Local că dacă nu se votează majorarea tarifelor Baia Mare rămane fără deszăpezire. Ba mai mult, CL Baia Mare va fi acționat în judecată.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu