- ADVERTISEMENT -
Ad imageAd image

Baia Mare: Lansarea oficială a proiectului sportiv „Fabrica de Campioni”

Tudor Marta, în calitate de fondator, alături de nume sonore ale sportului românesc de performanță, vă invită la lansarea oficială a proiectului „Fabrica de Campioni”.

Maricel Voinea, simbolul legendar al echipei Minaur Baia Mare, alături de Cristina Pârv, cea mai titrată voleibalistă a României, și Bogdan Vasile, deținător de recorduri naționale la pentatlon, aduc la finele acestei luni o veste importantă sportului maramureșean și copiilor din județ, dornici de practicarea unui sport.

În calitate de ambasadori de imagine, ei vor participa joi, 29 septembrie, la Sala Sporturilor „Lascăr Pană” din Baia Mare, la evenimentul organizat cu ocazia lansării oficiale a proiectului sportiv „Fabrica de Campioni”, realizat în parteneriat cu Consiliului Județean Maramureș.

”Ca urmare a eforturilor intense depuse în ultimele două luni și a implicării considerabile a partenerilor, ambasadorilor, sponsorilor și a echipei de antrenori, Fabrica de Campioni iese la rampă în cadrul unui eveniment special, la care invită toți iubitorii de sport.

Proiectul Fabrica de Campioni își propune să selecteze și să integreze copiii talentați din mediul rural, îndrumându-i spre o carieră în sport.

În prima parte a evenimentului de lansare oficială a „Fabricii de Campioni”, ambasadorii, partenerii și invitații noștri vor vorbi despre implicarea lor și despre impactul proiectului asupra comunității.

Evenimentul va fi urmat imediat de o sesiune de demostrații sportive, pentru fiecare din cele 6 discipline promovate, susținută de sportivii care activează deja în cadrul proiectului.

Munca copiilor, antrenorilor și a colectivelor tehnice care au dovedit că sportul este cel mai important ambasador al valorilor, mândriei și demnității naționale, vor primi astfel, și în cadrul acestui eveniment, recunoașterea și susținerea publică din partea administrației și mediul de afaceri maramureșean.

Dorim să mulțumim tuturor celor care s-au alăturat acestui proiect până acum, precum și celor care suntem siguri că o vor face de acum înainte.

Vă invităm să luați parte la eveniment, în data 29 septembrie, începând cu ora 17:00, în holul Sălii Sporturilor „Lascăr Pană”, din Baia Mare.

În pauza dintre cele două părți ale evenimentului, ambasadorii și invitații noștri vor acorda declarații și interviuri jurnaliștilor care ne vor onora cu prezența”, a spus Tudor Marta.

Maricel Voinea

Despre legendarul Maricel Voinea aproape că nu e necesar să spunem nimic. Performanțele sale, personalitatea sa, moștenirea pe care a lăsat-o sportului și nenumăratelor generații de după el sunt atât de cunoscute încât simpla rostire a numelui său declanșează resorturi emoționale inimaginabile.

Faptul că a venit alături de proiectul nostru, asigurându-ne de susținerea sa, ne onorează și ne obligă.

Dar și mai mult ne motivează mesajul său către tânăra generație, către cei mici, către cei cărora Fabrica de Campioni și-a propus să le dea o șansă. Șansa de a deveni campioni.

Yuliya Dumanska

Chiar nimic nu te poate opri. Stă mărturie și reușita Yuliya Dumanska, portarul echipei naționale de handbal a României, multiplă campioană și cea mai bună tânără handbalistă din lume în 2018.

Povestea de succes a Yuliyei e una ce îți arată că nimeni, nimic, niciodată nu poate sta în calea reușitei tale, atunci când ai determinare și-ți stau alături oamenii potriviți.

De la fetița ucraineancă, ce în 2011 venea în România ca să își îndeplinească visul și până la cea mai valoroasă jucătoare, cel mai bun portar și cea mai populară handbalistă, la Gala Premiilor Handbalului Românesc, în 2019, drumul a fost unul plin de sacrificii și de eforturi.

Dar nimic nu i-a stat în cale tinerei care, cu sprijinul soților Ioan și Ioana Marta, a ajuns azi, la 26 de ani, să reprezinte România cu succes, din postura unei handbaliste mature, care mai are în față mulți ani de carieră.

Mesajul ei către tine e că poți, că nimic nu te poate opri, că nu ești singur. Fabrica de Campioni e cu tine!

 David Popovici

David Popovici vine alături de Fabrica de Campioni!

El se alătură proiectului în misiunea lui și a noastră, totodată, de a motiva tinerii copii români să facă sport. De a le da, prin exemplul personal, un imbold spre performanță.

David știe că pasiunea pentru sport trebuie cultivată și susținută cu multă muncă și dedicare și de aceea te încurajează și pe tine să te dedici pasiunii tale.

Pentru copii maramureșeni ai devenit un idol și un model, David. În numele lor și a viitorilor campioni din întreaga țară, îți mulțumim că ne ești alături.

Profesor doctor Vasile Bogdan

Profesor doctor Vasile Bogdan a fost decanul Facultăţii de Educație Fizică şi Sport, din cadrul Universității Babeș Bolyai din Cluj Napoca. Fostul decatlonist al anilor 80 este încă, după 46 de ani, deținător al recordului național la proba probelor.

El este unul din cei care știu cu adevărat ce înseamnă să cauți și să formezi campioni. A dat 15 atleți loturilor naționale, iar sportivii pregătiți de Vasile Bogdan au stabilit 8 recorduri naționale la diferite categorii de vârstă.

Într-un interviu dat pentru Transilvania Reporter, acesta declara, referindu-se printre altele, și la sportivii proveniți din mediul rural: „Încă persistă în România mentalitatea accea că dacă un om aleargă într-o comună sau într-un sat, pe stradă, pentru sănătatea sa, ceilalți se uită și-și fac cruce sau scuipă-n sân: <<Ptiu! Ce s-a întâmplat cu ăsta?!>>.”

La 71 de ani continuă să se dedice formării de campioni, motiv pentru care a acceptat să devină ambasador de imagine al proiectului Fabrica de Campioni.

Cristina Pîrv

„Fă ceea ce iubești, nu ceea ce îți place și dă 100% pentru visul tău!”.

E motto-ul Cristinei Pîrv, poate cea mai valoroasă jucătoare de volei din istoria României, singura româncă desemnată cea mai bună jucătoare din Europa.

Cristina Pirv s-a format la Turda, dar a evoluat începând de la Dinamo, echipă cu care a câștigat două titluri naționale, și până la țări cu tradiție în volei precum Italia și Brazilia, unde a și obținut cele mai mari performanțe.

A fost și căpitan al echipei naționale, în cadrul căreia a evoluat încă de la vârsta de 14 ani.

A petrecut 27 de ani în volei, activând în campionate precum Italia, Rusia, Franța, Argentina sau Brazilia.

Azi este este managerul Academiei de Volei Pîrv 11, speaker, coach motivațional, dar și promotoarea unui stil de viață sănătos și a sportului ca formă de educație.

Crede cu tărie că sportul este o altă formă de educație și prin ceea ce face dorește să schimbe mentalitatea românească legată de acesta, considerând că facem pași mici, dar siguri în această direcție.

Irina Giurgiu

Calea spre succes e uneori întortocheată, dar cu perseverență, o bună îndrumare și cu oamenii potriviți alături, care să te susțină, poți performa în diverse domenii ale sportului.

E și exemplul Irinei Giurgiu, prima antrenoare de fotbal feminin din România posesoare a Licenței UEFA Pro.

Ea a practicat handbalul pentru CS Marta Baia Mare, respectiv CSȘ 2 Baia Mare, echipă alături de care a câștigat titlul de campioană națională la Junioare I.

La 18 ani a luat calea fotbalului, jucând la AS Independența Baia Mare, și în foarte scurt timp a devenit antrenoare, urcând toate treptele profesionale.

Azi este secundul selecționerului Cristian Dulca și antrenoare principală a naționalelor U16 și U17, dar și antrenoare la propriu ei club, înființat la București.

În ciuda tuturor adversităților, ea a reușit să își urmeze pasiunea pentru sport și pentru cariera de antrenor, iar mesajul ei e menit să te încurajeze și pe tine să faci la fel.

ZiarMM

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu