Ad imageAd image

BAIA MARE – Asistent medical agresat când își făcea treaba. Despre pericolele de care nu vorbește nimeni

Ad imageAd image

În noaptea de 27 spre 28 august la Spitalul Județean de Urgență Baia Mare a avut loc un scandal. Care ne-a arătat, dacă mai era nevoie, încă o dată cât de periculoasă este meseria de asistent medical, medic, ambulanțier sau ce o mai fi. Cum ești umilit, înjurat, bătut în timp ce încerci să salvezi viața unui om.

S-a vehiculat în spațiul public ideea că totul a plecat de la faptul că asistenții medicali de la UPU ar fi scăpat pe jos o femeie aflată în stop cardio-respirator. Însă imaginile de pe camerele de supraveghere arată cu totul și cu totul altă poveste. Imaginile au ajuns la poliție, care caută agresorii.

„Asistentul șef de tură și asistentul din triaj, care a fost lovit, au încercat să tragă pacienta de pe bancheta mașinii, capul ei căzând pe spate în momentul când au tras-o, ea fiind o pacientă supraponderală și greu de manevrat din acea poziție. Toată lumea se uita cum doar doi oameni trag de ea, în speță aparținătorii, ca să o scoată din mașină cât mai repede, femeia fiind în stare critică. Când capul femeii a căzut pe spate, un aparținător s-a enervat, i-a aplicat lovituri peste spate asistentului din triaj și fiul acestuia, când a văzut că tatăl lui îl agresează pe asistent, ce s-a gândit el să facă? – să lovească cu pumnul în față, că așa e la noi educația civică.

Acestia au avut impresia că o scapă pe femeie, atunci când se chinuiau să o scoată din mașină de fapt. Cu toate acestea, au luat-o pe brațe pe femeie, au pus-o pe targă și i-au acordat primul ajutor, cu toate injuriile si agresiunile fizice. Imaginile sunt clare – cum asistentul șef de tură și asistentul din triaj au procedat ca la carte și merită tot respectul pentru profesionalismul si calmul de care au dat dovada, pentru felul in care au procedat, in ciuda injuriilor verbale și fizice aduse, inclusiv agresiunea fizică. Acestia, alaturi de restul cadrelor medicale din UPU, i-au acordat primul ajutor în continuare și datorită lor femeia trăiește! Mama agresorilor in cauza a fost salvată!”, precizează Juca Dacian, medic primar medicină de urgență, medic-șef UPU SMURD Maramureș. pentru ziarmm.ro.

Însă ce este trist este faptul că din păcate se intamplă tot mai des în ultima perioadă ca un număr tot mai mare de cadre medicale, în special din urgențe, să fie agresate verbal si fizic. Situatia incet incet scapă de sub control…

Ce spune IPJ Maramureș

„La data de 27 august a.c., ora 22.10, Poliția Municipiului Baia Mare a fost sesizată telefonic despre faptul că, în fața secției U.P.U. a Spitalului Județean de Urgențe, din Baia Mare, are loc un scandal între mai multe persoane.
De asemenea, s-a sesizat faptul că un asistent a fost lovit cu pumnul în zona capului de către una dintre persoanele recalcitrante.
Echipajul de poliție deplasat la fața locului a identificat persoana vătămată, ca fiind un tânăr, de 25 de ani, care, în calitate de asistent medical, a intervenit pentru a transporta în incinta U.P.U., o femeie, care ar fi fost adusă cu autoturismul personal de către aparținători.
În momentul în care, femeia ar fi fost ridicată de către asistentul medical, aceasta ar fi căzut, fapt pentru care un tânăr l-ar fi lovit cu pumnul în zona feței, după care ar fi fugit.

Din investigațiile efectuate în zonă s-a stabilit că agresorul este un bărbat, de 31 de ani, care plecase de la fața locului. În cauză se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovirea sau alte violențe. De asemenea cei care au tulburat liniștea publică au fost sancționați contravențional conform Legii nr. 61/1991 republicată”, arată polițiștii maramureșeni.

Dragoș HOJDA

 

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu