BAIA MARE – Aproape 600 de elevi din 8 județe au fost în weekend la Colegiul Național „Vasile Lucaciu”

Nu mai puțin de  571 de elevi de clasele IV-XII de la liceele și școlile de elită din 8 județe (Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Cluj, Maramureș, Mureș, Satu Mare și Sălaj) s-au aventurat, cu entuziasm, prin cel de-al cincisprezecelea „Labirint al Matematicii”, eveniment care a avut loc la Colegiul Național „Vasile Lucaciu” din Baia Mare.
„Subiectele au fost alcătuite de membrii catedrei de matematică a colegiului nostru și au fost discutate cu domnul conf. univ. dr. Andrei Horvat-Marc – președintele concursului – și doamna conf. univ. dr. Ioana Tașcu, de la Departamentul de Matematică și Informatică al Facultății de Științe, UT Cluj – Centrul Universitar Nord Baia Mare. Deoarece printre competitori s-au aflat mulți dintre participanții la olimpiadele naționale din anii trecuți, merită aplaudate performanțele celor 67 de „lucaciști” care au fost premiați. Și, nu în ultimul rând, merită subliniat faptul că, la clasele a V-a și a VI-a, elevii Giurgiu Ștefan (prof. Bretan Andrei) și Pintea Flavia (prof. Heuberger Dana) au obținut premiul întâi cu punctaj maxim, iar la clasele a VIII-a, a IX-a, a X-a și a XI-a, primele punctaje „lucaciste” au fost cele mai mari din județ.
Le suntem recunoscători tuturor celor care ne-au ajutat să organizăm cum se cuvine un concurs interjudețean de o asemenea anvergură. Partenerii noștri (Consiliul Județean Maramureș și Inspectoratul Școlar Județean Maramureș), generoșii sponsori, doamnele Aneta Szabo, Ioana Denuț, Anca Dinea, Monica Cosma, Cristina Păcurar, Colegiul Național „Vasile Lucaciu” Baia Mare și membrii catedrei de matematică a Colegiului Național „Vasile Lucaciu” Baia Mare), cei peste 80 de profesori din comisiile de corectură și supraveghere, precum și numeroși studenți, elevi și părinți sunt cei care au făcut posibilă această adevărată sărbătoare a matematicii. Le mulțumim tuturor!”, a fost mesajul transmis de conducerea unității școlare.
Dragoș HOJDA
Distribuie articolul
Adaugă un comentariu