BAIA MARE – Angajatorii din județ, chemați mâine la Inspectoratul de Muncă. Care e motivul

Angajatorii din județ vor fi prezenți, în data de 27 aprilie, la sediul Inspectoratului Teritorial de Muncă Maramureș, unde vor afla despre cum să ofere angajaților un loc de muncă sigur. Asta pentru că în fiecare an, la data de 28 aprilie, Organizaţia Internaţională a Muncii sărbătorește Ziua Internaţională a Securităţii și Sănătăţii în Muncă pentru a promova prevenirea accidentelor și a bolilor profesionale la nivel mondial.

„Acest eveniment reprezintă o campanie de sensibilizare menită să focalizeze atenția internațională asupra tendințelor emergente în domeniul securității și sănătății în muncă, precum şi asupra dimensiunii la nivel global a leziunilor, bolilor și deceselor legate de muncă.

Ziua de 28 aprilie este, de asemenea, o zi în care mișcarea sindicală din lume comemorează Ziua internaională a lucrătorilor decedați și răniți . Pentru a onora memoria victimelor accidentelor de muncă și a bolilor profesionale se organizează, simultan, campanii de conştientizare şi de informare în întreaga lume.

Tema întâlnirilor care vor avea loc în toate inspectoratele teritoriale de muncă în acest an este “ Să implementăm un mediu de muncă sănătos ”.

În acest sens, Inspectoratul Teritorial de Muncă Maramureș organizează la sediul său în data de 27.04.2023 începând cu ora 12,00, o întâlnire cu angajatorii, persoane desemnate ale acestora, servicii externe de securitate și sănătate în muncă, sindicate, patronate, etc, unde vor fi prezentate materiale informative și documentare având ca temă un mediu de muncă sigur și sănătos”, au arătat oficialii ITM Maramureș.

Tot mâine se va păstra și un moment de reculegere pentru victimele accidentelor de muncă și bolilor profesionale.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu