BAIA MARE – ADI Deșeuri Maramureș cere Poliției Locale să amendeze pe cei care nu colectează selectiv

Colectarea selectivă lasă de dorit și în Baia Mare, la fel ca în majoritatea localităților din județul nostru. Și se pare că singura modalitate prin care poți face oamenii să colecteze selectiv deșeurile o reprezintă aplicarea de sancțiuni. Asta cere Poliției Locale Baia Mare ADI Deșeuri Maramureș.
„Uneori nu-i greu să-i descoperi pe cei care aruncă gunoiul, din comoditate sau ignoranță, lângă platformele de colectare, deși este spațiu destul în recipienți. O dată ce-i identifici trebuie amendați, așa cum spune legea și, în plus, trebuie să suporte cheltuielile cu salubrizarea spațiului. Pungile lăsate pe jos sunt rupte de câini sau de oamenii străzii, iar conținutul este împrăștiat de vânt. Cerem Poliției Locale să aplice legea! Dovezi, au!”, arată ADI Deșeuri.
Aceștia mai spun că „Degeaba ADIGIDM Maramureș stă 10-12 ore lângă anumite platforme de colectare, în cadrul campaniei de conștientizare a colectarii selective, dacă, imediat după ce plecăm, unii nu reușesc să-și pună gunoiul în container. Dacă doar amenzile ne responsabilizează, atunci să se aplice lege! Adunarea gunoaielor abandonate costă mai mult municipalitatea. Bani care se plătesc din buget. Să platească doar cei care au un astfel de comportament!”.
„Nimeni nu colectează selectiv, se vede la containere. Poate dacă ar fi aplicate amenzi atunci oamenii s-ar speria și ar pune plasticul la plastic, hartia la hartie, compostul unde trebuie, dar așa fiecare duce gunoiul așa cum îl adună în casă. La noi nu merge cu colectarea selectivă. Nu încă, dar sincer nici mari speranțe nu îmi fac”, ne spune Radu.
Dragoș HOJDA
Distribuie articolul
Adaugă un comentariu