BAIA MARE – Abandonarea deșeurilor la voia întâmplării a devenit o modă

Abandonarea deșeurilor la voia întâmplării a devenit o modă. Anumite zone din oraș sunt pline de deșeuri care ar trebui să fie în altă parte. Piese de mobilier, jucării, fel de fel de resturi din construcții, toate sunt în amestec cu deșeurile provenite din gospodărie, lucru care este interzis. Dar toți merg pe ideea că nu îi vede nimeni și legea e făcută ca să fie încălcată.

Săptămâna trecută a fost încheiat un proces verbal de contravenţie în valoare de 2000 lei, în temeiul H.C.L nr. 223/2013 privind stabilirea sancţiunilor pentru faptele care constituie contravenţii în domeniul gospodăririi Municipiului Baia Mare, pentru abandonare deşeuri din constructii la containerul metalic amplasat pe str. Gării. La acest container sunt identificate în fiecare săptămână persoane care aruncă deșeuri deși nu au voie.

Poliţiştii locali din cadrul Biroului Protecţia Mediului atrag atenţia pesoanelor fizice sau juridice care depozitează deşeuri menajere şi nu numai în alte locuri decât cele amenajate, pot fi identificate cu uşurinţă datorită camerelor de supraveghere şi riscă să fie sancţionate contravenţional cu amendă de la 500lei-1.000lei pentru persoanele fizice, respectiv de la 1.000lei-2.500lei pentru persoanele juridice.

Mai trebuie spus că zilnic se urmăreşte monitorizarea video a mai multor locații din oraș și anume Complex Ferneziu, Mărășești intersecție cu Republicii, Păltinișului intersecție cu Pășunii, Transilvaniei Garaje, Bd Traian nr. 25, Dimitrie Cantemir –OPC, Gării capăt, Clinica Someșan,Gheorghe Marinescu Grădinita 10, Miron Costin (Nucului).

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu