BAC – Etapa specială: Șase candidați au susținut proba obligatorie a profilului, în Maramureș

Marți, 7 iulie, s-a desfășurat proba obligatorie a profilului din cadrul etapei speciale a examenului de Bacalaureat.

Examenul la proba obligatorie a profilului a fost susținut de toți cei șase candidați înscriși. doi candidați au susținut proba la disciplina istorie, iar patru candidați, la disciplina matematică.

Subiectul și baremul de corectare pentru proba obligatorie a profilului au fost publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15.00.

Mâine, 08 iulie, va avea loc proba la alegere a profilului și a specializării, iar ultima probă, la Limba și literatura maternă, va fi susținută joi, 09 iulie, de elevii care au urmat cursurile în limba maternă.

Primele rezultate vor fi afișate joi, 10 iulie, până la ora 12.00, în centrele de examen. În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale prin anonimizarea numelui și a prenumelui.

Contestațiile pot fi depuse în ziua de 10 iulie, în intervalul orar 14:00 – 19:00. Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora. Rezultatele finale vor fi afișate duminică, 12 iulie.

Ministerul Educației și Cercetării pune, în continuare, la dispoziția celor interesați, linia TELVERDE – 0800801100 – pentru sesizarea eventualelor nereguli privind desfășurarea acestei etape. Numărul va fi disponibil în perioada 6 – 9  iulie, între orele 8:00 – 16:00, iar vineri, 10 iulie, între orele 8:00 -14:00.

Inspectoratul Școlar Județean Maramureș a afișat pe site-ul instituțieio linie TELVERDE –0.800.816.262 –pentru sesizarea eventualelor nereguli privind desfășurarea acestei etape, disponibil în zilele luni-joi, între orele 8:00 – 16:30, iar vineri, între orele 8:00 -14:00.

Informații furnizate de Antoaneta Bolchiș, purtătorul de cuvânt al ISJ Maramurș.

ZiarMM

TAGGED:
Distribuie articolul
Adaugă un comentariu