Avocatul Ioan Blajan: „Cristian Anghel isi va sustine teza de doctorat, din penitenciar si va putea fi eliberat mai repede. Si va scrie si cateva carti”

Primarul Cristian Anghel condamnat penal pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu in forma calificata ar putea executa executa mai putin decat pedeapsa data prin sentinta judecatoreasca. Din cei 2 ani si 6 luni de pedeapsa, o buna parte i s-ar putea reduce in cazul in care acesta si-ar sustine teza de doctorat in timpul executarii pedepsei.

Avocatul sau, Ioan Blajan, a declarat ca nu a invocat, printre motivele de intrerupere a executarii pedepsei, faptul ca edilul baimarean trebuie sa-si sustina teza de doctorat (eveniment programat pentru vineri, 19 martie), pentru ca lucrul acesta ar putea avea loc in timp ce Cristian Anghel este inchis.

„Ne-am gandit la sustinerea tezei de doctorat, din penitenciar. Acest lucru aduce zile castig, iar Cristian Anghel va fi eliberat mai repede. Orice activitate de natura intelectuala este luata in calcul pentru reducerea pedepsei. De asemenea, ar putea scrie si cateva carti, astfel incat sa poata iesi anticipat”, a declarat Ioan Blajan.

Ciprian DRAGOS

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu