Avocatii lui Anghel sustin ca Municipiul Baia Mare nu a fost legal reprezentat – Insa, la data condamnarii, Aurica Craciun, jurista Primariei, a fost prezenta la Curtea de Apel Cluj

Contestatia in anulare inaintata de Cristian Anghel are la baza un element de procedura care, sustin avocatii, nu s-ar fi respectat la data judecarii recursului DNA, cand fostul edil baimarean a fost condamnat la 2 ani si 6 luni inchisoare. Mai precis, Municipiul Baia Mare, in calitate de parte vatamata, nu a fost legal citat si nici legal reprezentat.

Conform hotararii alesilor locali baimareni, Municipiul a fost reprezentat in instanta de viceprimarul Istvan Ludescher. Insa acesta nu s-a prezentat la instanta, ci l-a trimis pe unul din juristii institutiei. La data judecarii recursului, Municipiul Baia Mare a fost reprezentat in sala de judecata de jurista Aurica Craciun, sefa Serviciului Juridic, din cadrul Primariei.

Avocatul Ioan Blajan, unul dintre aparatorii lui Cristian Anghel, sustine ca prezenta in sala a juristei nu inseamna ca procedura s-a respectat. „Viceprimarul Istvan Ludescher nu avea mandat legal de reprezentare. In rest, sunt doar discutii. El nu s-a prezentat la proces. A trimis o jurista. Asta e si motivul contestatiei in anulare. Ca partea vatamata nu a fost legal citata si nu a fost nici legal reprezentata”, afirma Blajan.

Care este cauza pentru care mandatul de reprezentare nu a fost emis pe numele viceprimarului Istvan Ludescher, ramane de vazut. Cert este el a fost imputernicit de consilierii locali sa reprezinte Municipiul Baia Mare in procesul lui Cristian Anghel. (vezi foto)

Ciprian DRAGOS


Distribuie articolul
Adaugă un comentariu