AVIZ AMATORILOR – Inspectorii DSVSA Maramureș vor trece la acțiuni tip „clientul misterios”

Un simplu anunț postat pe internet legat de scoaterea la vânzare a unor bunuri sau animale poate face ca la ușa ta să bată un așa numit „client misterios”. Care nu este altcineva decât un angajat al statului care verifică dacă ceea ce tu ai scos la vânzare are acoperire legală sau nu.

Astfel de acțiuni au fost derulate și anul trecut de către inspectorii din cadrul Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Maramureș. Maramureșenii pot cumpăra pui de o zi sau pui zburați doar în anumite condiții. Cel care vinde acești pui trebuie să fie autorizat sanitar-veterinar, printre altele. Maramureșenii sunt sfătuiți să evite sursele de pui necunoscute.

„Sunt tot felul de intermediari sau comersanți care în această perioadă încearcă să profite de faptul cî lumea dorește să cumpere pui de o zi sau pui zburați și derulează aceste activități fără a respecta cadrul legal, adică nu au documente sanitar-veterinare de proveniență, certificate care să ateste starea de sănătate a puilor. Nu se știe nici măcar de unde au cumpărat pui. Și anul trecut am derulat astfel de acțiuni, vom derula și în 2023, acțiuni gen Clientul misterios, pe care le vom face cu poliția, în sensul în care vom suna și noi la aceste anunțuri și să vedem cine sunt persoanele care vând acești pui, documentele pe care le dețin. În județ am avut anul trecut astfel de transporturi de pui ilegale, depistate în Maramureșul Istoric”, a declarat dr. Sima Sirtoniu, purtătorul de cuvânt al DSVSA Maramureș.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu