AVERTISMENT RAR – Șoferii care folosesc cauciucuri all season iarna vor fi amendați

Registrul Auto Român atrage atenția șoferilor că trebuie să își doteze mașinile cu cauciucuri specifice anotimpului rece, nicidecum să aibă „all season”. În caz contrar vor fi sancționați, iar amenzile nu sunt deloc de neglijat.

„Apariţia sezonului rece reprezintă demararea procesului de înlocuire a anvelopelor de vară, cu unele mai potrivite vremii – anvelopele de iarnă. ‘All seasons’, dar nu iarna! Anvelopele de tipul all-seasons nu sunt o variantă fiabilă, întrucât acestea nu sunt asmilate anvelopelor de iarnă. Denumirea de anvelopă all-season este o denumire comercială care nu defineşte cu exactitate tipul de anvelopă omologată pe timp de iarnă conform Ordonanţei OG nr. 5 /2011”, potrivit Registrului Auto Român.

Șoferii trebuie să-și doteze mașinile cu anvelope care să aibă inscripţionate pe ele literele „M”, şi „S”, potrivit jurnaliștilor de la Gandul. Maramureșenii ar trebui să știe că amenzile pentru nerespectarea acestor prevederi legale pleacă de la 1.305 lei și pot ajunge la 2.900 de lei. Mai mult, șoferii riscă și ridicarea certificatului de înmatriculare.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu