Averea primarului Cristian Anghel: 270 mii euro – Edilul detine o casa, doua apartamente, doua terenuri si are active bancare de 50 mii euro

Viceprimarul Mircea Dolha a anuntat intr-o conferinta de presa faptul ca exista un cont bancar deschis pe numele primarului Cristian Anghel. Toti cei interesati pot depune bani pentru acoperirea sumei de 400 mii euro pe care edilul baimarean o datoreaza statului roman.

Consultand foaia de avere a lui Cristian Anghel, putem remarca faptul ca „buzunarele” sale nu sunt tocmai goale. La nivelul anului trecut, acesta avea in cont aproximativ 50 mii euro, la mai multe institutii bancare.

De asemenea, Cristian Anghel detine mai multe proprietati imobiliare: casa de locuit, situata pe Dealul Florilor din Baia Mare, in suprafata de 140 mp, un apartament situat tot in Baia Mare, pe Bulevardul Republicii, in suprafata de 93 mp (dat in chirie), precum si un apartament situat in Bucuresti, pe strada Calea Grivitei, in suprafata de 25 mp, trecut pe numele sotiei Dana Anghel, si doua terenuri, unul in Baia Mare, in suprafata de 1.544 mp (aferent casei de locuit), iar altul in Cicarlau, in suprafata de 2.400 mp. Valoarea totala de impozitare a constructiilor depaseste 5 miliarde lei vechi.

Valoarea de impozitare a terenurilor nu a fost trecuta in foaia de avere. Calculand un pret de 5 mii euro pe ar, valoarea terenului din Baia Mare ar ajunge la aproximativ 75 mii euro. Impreuna cu terenul din Cicarlau, ajungem la o suma de minim 100 mii euro. Astfel, cumuland toate imobilele si activele bancare, constatam ca averea declarata a edilului se ridica la cel putin 270 mii euro.

Imprumuturile bancare, unele cu scadenta in 2020, se ridica la nivelul valorii de 170 mii euro.

Venitul anual al primarului Anghel a fost de aproximativ 30 mii euro pe an. Principala sursa de venit era data de cei aproximativ 18 mii euro incasati in calitate de membru al Comitetului Regiunilor de la Bruxelles. Indemnizatia de primar era ceva mai mica, ajungand pana la aproximativ 12 mii de euro pe an.

Ciprian DRAGOS

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu