Autoritatile spun ca, in urma deversarii accidentale de ape din galeria Purcaretu, nivelul concentratiei de metale grele din Raul Somes nu depaseste limita prevazuta de legislatia UE

In urma deversarii accidentale a apelor de mina provenite din galeria Purcaretu, in localitatea Handalul Ilbei (comuna Cicarlau), au fost prelevate probe in vederea analizarii concentratiilor de metale grele prezente in apele paraului Ilba si raului Somes. Autoritatile spun ca apele contin metale grele, dar nivelul acestora nu depaseste limita prevazuta de legislatia Uniunii Europene.

„Probele de apa prelevate sambata seara de la galeria Purcaretu, paraul Ilba si raul Somes au fost analizate in laboratorul de calitate al apelor din cadrul Sistemului de Gospodarire a Apelor Maramures.

Rezultatul acestora a relevat faptul ca valorile concentratiei de metalele grele din apa nu depaseste standardele prevazute de legislatia europeana de mediu”, a precizat Dan Buca, purtatorul de cuvant al Institutiei Prefectului Maramures.

ZiarMaramures.ro

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu