AUDIENȚE – Reprezentantii Instituției AvocatuI Poporului și ai Avocatului Copilului vin în Maramureș

Reprezentantii Institutiei Avocatul Poporului și ai Avocatului Copilului – Biroul Teritorial Cluj vor acorda audiențe maramureșenilor care au probleme de rezolvat, miercuri, 6 aprilie 2022, intre orele 11.00-13.00. Audiențele vor avea loc la sediul Instituției Prefectului. În acest scop, persoanele interesate sunt invitate să se inscrie în audiență, personal sau la numărul de telefon 0262 215001 pus la dispoziție de Institutia Prefectului – Judetul Maramures.

„Mentionam faptul ca, potrivit dispozifiilor Legii nr. 35/1997 cu modificarile si completările ulterioare, AvocatuI Poporului examinează cererile care au ca obiect sesizarea incălcării drepturilor și libertăților cetățenesti prin acte sau fapte administrative, de către autorități ale administrației publice și regii autonome. În conformitate cu dispozițiile art. 13 din același act normativ, Avocatul Copilului acționează în scopul promovării și protejării
drepturilor copiilor in varstă de pană la 18 ani, susține și încurajează respectarea și promovarea drepturilor copiilor. De asemenea, potrivit art. 17, alin. 5, al legii menționate, nu fac obiectul activității institutiei Avocatul Poporului și vor fi respinse fără motivare cererile privind actele emise de Camera Deputaților, de Senat sau de Parlament, actele și faptele deputatilor și senatorilor, ale Președintelui Romaniei și ale Guvernului, precum și ale Curții Constituționale, ale președintelui Consiliului Legislativ si ale autoritatii judecătorești. De asemenea, Avocatul Poporului nu are competență de a media conflicte între persoane fizice sau între persoane fizice si persoane juridice de drept privat”, precizează Prefectura Maramureș.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu