- ADVERTISEMENT -
Ad imageAd image

Atac asupra parlamentului cecen: 4 politisti ucisi si inca 10 raniti

Toti rebelii care au atacat marti dimineata parlamentul Ceceniei au fost ucisi de fortele guvernamentale, au afirmat surse din cadrul politiei acestei mici republici instabile din Caucazul rus, transmite AFP, cu referire la Interfax.

ITAR-TASS transmite ca, in atac, patru politisti au fost ucisi si inca zece membri ai fortelor de securitate cecene au fost raniti.

Agentiile ruse de presa Interfax si RIA Novosti au relatat ca doi atacatori-kamikaze au detonat explozibilul aflat asupra lor in cladirea parlamentului din Groznai. Daca initial s-a anuntat ca cei patru ucisi erau angajati ai parlamentului, ulterior agentia ITAR-TASS a venit cu precizarea ca toti cei patru morti sunt politisti.

‘Un insurgent a fost eliminat in cursul schimbului de focuri, alti doi s-au aruncat in aer. in prezent, se stabileste daca in cazul dat este vorba de ‘centura sahidului’ sau de grenade sau alte dispozitive’ – a precizat pentru ITAR-TASS un reprezentant al fortelor de ordine cecene.

Agentia Interfax transmite ca cel putin un rebel ramas in viata detine in continuare ostatici, al caror numar exact nu este cunoscut. Operatiunea de eliminarea a combatantilor care au atacat sediul parlamentului din Groznai a intrat in faza finala, insa cel putin un rebel ramas in viata detine un numar neprecizat de ostatici – a declarat un responsabil cecen din fortele de ordine ale republicii agentiei de presa citate.

Un inalt responsabil al Ministerului rus de Interne nu a exclus ca sediul parlamentului Ceceniei sa fi fost minat.

In acelasi timp, Ministerul de Interne al Ceceniei si antena FSB din Groznai dezmint categoric luarea de ostatici, precizand ca niciun civil nu a avut de suferit in urma atacului rebelilor.

Ministrul rus de interne Rasid Nurgaliev, care in momentul atacului se afla la Groznai, a convocat o reuniune operativa cu presedintele prorus al Ceceniei, Ramzan Kadarov, si responsabili de securitate.

Intregul centrul al capitalei cecene Groznai este impresurat de trupele speciale ale fortelor de interne OMON, politie si militari.

In pofida intensificarii activitatii insurgentilor in Caucazul de Nord, situatia din Groznai era relativ calma si se afla sub controlul fortelor lui Kadarov. Ultimul atac de anvergura la Groznai a avut loc la 30 iulie, cand a fost detonat un dispozitiv pe o strada centrala, iar o persoana a murit in urma incidentului. In august, rebelii au atacat satul natal al lui Kadarov, ulterior afirmandu-se ca atacatorii au fost insurgenti care s-ar fi razvratit impotriva comandantului Doku Umarov si ar fi intreprins atacul in dorinta de ‘a-si demonstra curajul’ in fata unor emisari ai retelei Al Qaida

agerpres

Foto: Ria Novosti

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu