Asociatia 22 Decembrie Baia Mare va aduna semnaturi pentru demiterea consilierilor locali, in cazul in care acestia nu aproba referendumul anti-cianura

Asociatia 22 Decembrie Baia Mare solicita Consiliului Local Baia Mare organizarea unui referendum legat de intrezicerea folosirii cianurii, pe raza Municipiului, in procesul de obtinere a aurului. Demersul nu este unul nou, ci vine dupa ce mai multi consilieri locali au venit cu propunerea organizarii unui astfel de referendum, insa ea nu a fost agreata de restul colegilor.

De asemenea, deputatul Catalin Chereches si senatorul Sorin Bota au adresat in scris alesilor locali solicitari pentru organizarea unui referendum pe tema interzicerii folosirii cianurii, insa acestea nu au primit o rezolutie favorabila.

Vasile Tatar, secretarul Asociatiei 22 Decembrie, sustine ca in cazul unui refuz al autoritatii locale, membrii asociatiei vor strange semnaturi din partea baimarenilor care se opun folosirii cianurii. De asemenea, la tabelul respectiv va fi anexat un altul, cu semnaturi pentru schimbarea actualului Consiliu Local.

Ciprian DRAGOS

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu