Arbitrul Cristi Balaj despre distrugerea gazonului stadionului Viseu de Sus: „Noi aducem bani pentru terenurile de fotbal, iar primariile aduc circul. Si dezastrul”

Ne miram de fiecare data de lipsa de viziune a celor care ar trebui sa aiba grija de bunurile unei comunitati, de dezvoltarea ei si chiar de sanatatea oamenilor ce o compun. Un alt exemplu al ignorantei si nepasarii celor ce conduc administratiile locale vine de la Viseu de Sus.

In localitatea din Maramures a poposit circul. Da cel cu reprezentatii cu animale si saltimbancii. Reprezentantii primariei nu au gasit un loc mai bun pentru amplasarea cortului si a rulotelor decat terenul de fotbal. Asta a insemnat inceputul sfarsitului pentru acest gazon. Asa cum era el.

Am vazut imaginile de la fata locului facute sambata dupa ce circului plecase. Iti vine sa urli. „Am stadionul in administrare in baza unui contract legal, in care se stipuleaza foarte clar ca orice actiune care urmeaza a se desfasura pe stadion se va face cu acceptul partilor, deci si a mea.

In zile de miercuri si joi, 14 si 15 aprilie 2010, au avut loc doua spectacole ale unui Circ din Budapesta in incinta terenului de fotbal, fara sa mi se fi cerut acceptul, cum era normal si legal. Am luat legatura cu viceprimarul orasului Viseu de Sus Barany Oliver, care mi-a adus la cunostinta faptul ca Primaria a inchiriat acestui circ baza sportiva si ca exista o hotarare a Consiliului local in acest sens.

Desi m-am opus, circul si-a vazut de treaba, neglijind faptul ca m-am opus, iar rezultatele le puteti vedea in aceste imagini. Mai fac mentiunea ca in repetate randuri, s-a incercat dezmembrarea bazei sportive pe diferite interese personale, inclusiv conflict de interese din partea unui consilier local (si am dovezi in aceste afirmatii). Acum s-a reusit, cred eu, ceva ce nu poate fi reparat degraba”, spune Vasile Mlesnita, presedintele de la Bradul.

Ce alte comentarii sa mai faci la astfel de lucruri? Oare vor plati primarul Vasile Ciolpan sau vicele Oliver Barany samanta de iarba pentru teren? Lumea care a vazut fotografiile s-a crucit… Un exemplu de ingustime a unor munti de administratori locali. Mai mare rusinea!

Cristian Balaj, presedintele Asociatiei Judetene de Fotbal Maramures, este si mai revoltat. “Este o decizie inconstienta a unor oameni care, din pacate, reprezinta un oras. Un oras care insa nu lupta pentru sanatatea cetatenilor lui si aici ma refer la activitatile sportive. In aceste conditii vom gasi din ce in ce mai multi tineri in fata calculatoarelor, prin cluburi si baruri.

Ce exemple dau cei din Primaria Viseu de Sus pentru tineri? Noi ne chinuim sa aducem fonduri pentru reamenajarea acestor terenuri, iar unele primarii aduc circul. Si dezastrul.  Un om a adus bani de acasa pentru aceasta baza sportiva, iar Primaria si-a batut joc de toti oamenii care iubesc fotbalul”, spune Cristian  Balaj.

Suntem si noi curiosi la ce suma s-a alocat din bugetul Consiliului Local Viseu de Sus pentru sportul local… Credem ca una nesemnificativa! Sau pentru cati arginti s-a vandut vicele pentru aceasta inchiriere. Ca suma luata pentru amplasarea circului (30 milioane lei vechi) nu credem ca ar putea rezolva problemele sportului in zona. Dar noi scriem si altii distrug.

Radu TOLAS

Vezi foto ale dezastrului in articolul:

Primaria din Viseu de Sus a distrus gazonul terenului de fotbal din localitate, inchiriindu-l unui circ pentru 30 milioane lei (FOTO)

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu