- ADVERTISEMENT -
Ad imageAd image

Apple a pierdut 200 de miliarde de dolari în două zile, după apariția informaților despre interzicerea iPhone în China

Acțiunile Apple au scăzut joi cu 2.9% după apariția unor informații potrivit cărora China intenționează să extindă interdicția de utilizare a iPhone-urilor la agențiile și companiile guvernamentale, transmite CNN.

Investitorii sunt îngrijorați cu privire la capacitatea Apple, cea mai valoroasă companie publică din lume, de a continua să facă afaceri în cea de-a doua cea mai mare economie a lumii. Apple a consemnat miercuri cea mai mare scădere zilnică din ultima lună. Compania a pierdut circa 200 de miliarde de dolari în două zile, iar acțiunile sale au cel mai scăzut nivel, potrivit indicelui Dow Jones.

China este cea mai mare piață externă unde sunt comercializate produsele companiei, iar vânzările chinezești au reprezentat anul trecut aproximativ o cincime din veniturile totale ale companiei.

Apple nu dezvăluie vânzările de iPhone în funcție de țară, dar analiștii de la compania de cercetare TechInsights estimează că în ultimul trimestru au fost mai multe vânzări de iPhone în China decât în Statele Unite.

Mai multe pe digi24.ro

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu