APIA: 187.722 cereri de plată pentru subvenţia pe suprafaţă au fost depuse în perioada 2 martie-10 aprilie

Un număr total de 187.722 cereri de plată, pentru o suprafaţă de 881.706 hectare, au fost depuse la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură în perioada 2 martie-10 aprilie 2020.

Dintre acestea, 49.795 de cereri au fost depuse prin mijloace electronice, în perioada 6 aprilie – 9 aprilie, pentru o suprafaţă de 350.478 hectare, conform unui comunicat al APIA remis, vineri, AGERPRES.

„Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că se află în prezent în plin proces de primire a Cererilor unice de plată aferente Campaniei 2020. Demarată la data de 2 martie 2020, conform calendarului stabilit de legislaţia comunitară în vigoare, primirea cererilor s-a mutat, începând din data de 6 aprilie 2020 în mediul online, pentru a respecta prevederile privind distanţarea socială şi a preveni răspândirea pe teritoriul României a epidemiei de Coronavirus”, se precizează în comunicat.

De asemenea, pentru a veni în sprijinul fermierilor, APIA a solicitat sprijinul tuturor primăriilor în vederea eliberării în format electronic a documentelor care atestă utilizarea terenului şi trimiterii acestora online către APIA, pe baza listelor cu beneficiari transmise în prealabil de agenţie.

Totodată, Agenţia Naţională pentru Zootehnie (ANZ) s-a alăturat acestui demers şi transmite electronic către APIA toate documentele necesare fermierilor la depunerea cererii pentru solicitarea la plată a schemelor si măsurilor din sectorul zootehnic.

„În acest context, reiterăm întregul nostru sprijin pentru toţi fermierii şi îi îndemnăm să fie aproape de angajaţii APIA, să contacteze responsabilii de dosar de la centrele locale şi judeţene, care îi vor sprijini pe deplin să finalizeze procesul de depunere electronică, astfel încât toţi fermierii să reuşească să-şi depună cererea de plată în termenul legal prevăzut de legislaţie, respectiv 15 iunie 2020”, se mai menţionează în comunicat.

TAGGED:
Distribuie articolul
Adaugă un comentariu