APEL UMANITAR – O fiică are nevoie de ajutor pentru a-și salva tatăl

O maramureșeancă cere ajutorul semenilor pentru a-și salva tatăl, grav bolnav. Apelul umanitar a fost făcut pe rețelele de socializare, iar acum se încearcă să se adune banii necesari, circa 20.000 euro, salvării vieții unui om aflat în mare suferință.

„Dragi prieteni,

Astăzi mă îndrept spre voi cu o rugăminte.
Tatăl meu in vârstă de 53 de ani suferă de cancer stadiul IV A – Carcinom scuamos al cavității bucale. Totul a început în 2019, când i se formase o rană sub limbă, care nu se vindeca. După o vizita la ORL, i s-a recomandat o biopsie, in urma căreia am primit cumplita veste – cancer. Au urmat analize și un tratament de chimioterapie timp de o săptămană, care insă i-a fost aproape fatal. Chiar dacă a fost la un pas de moarte, noi am fost alături de el și i-am dat puterea de care avea nevoie să se pună din nou pe picioare. 2020 a adus pandemia, ceea ce a îngreunat situația. Starea lui era oricum destul de instabilă, iar medicii nu dădeau semne că ar putea să mai intervină, depistand că tata ar avea metastaza la plămâni. După multe drumuri zadarnice la nenumărați medici din Baia Mare și Cluj, neprimind ajutorul de care aveam atata nevoie, am hotărat sa ne punem baza in tratamente naturiste.

Tot anul 2020 a venit cu o altă lovitură – amputarea piciorului drept, din cauza unei artere infundate. La finalul anului, speranta ne-a fost redata de catre o echipa de medici de la Bucuresti. Timp de două luni tata a făcut atât tratament de chimioterapie cat și radioterapie, care a dat rezultate foarte bune. În urma acestor tratamente slăbise mult, ajungând la 47 kg.
3 luni mai tarziu a inceput să-și revină, să se plimbe, sa mănânce normal, pentru că până atunci il alimentam printr-un tub de alimentatie gastrica. Zambea din nou, fapt care ne bucura pe toti. Alte 3 luni mai tarziu, durerile au inceput să revină, iar în urma unui PET-CT, am aflat că a mai rămas o tumoră de 4cm pe limbă. Ulterior am fost la Cluj să ne interesăm de operatie, acolo insa ni s-a spus ca ar trebui sa-i scoata limba cu totul si ne-au recomandat sa nu facem operatia. În urma unui consult la București, am aflat ca operatia ar fi singura șansă de scăpare, iar dacă aceasta nu este posibila, atunci ar fi nevoit sa urmeze un tratament oncologic paleativ, ceea ce ne ingrijora. Am inceput disperati sa intoarcem internetul pe toate partile, sa gasim o alta solutie, care sa nu-i puna viata in pericol si care sa-l mai tina cativa ani langa noi.

Am reusit sa gasim un alt medic din Cluj, de la o clinica privata, care a readus speranta in vietile noastre, spunand ca este posibila o operatie. Operatia implică înlăturarea a 3 sferturi din mandibula si inlocuirea acesteia cu o tija din titan si ulterior imbracarea tijei cu piele, amputarea unei parti ale limbii si reconstructia acestia din muschii pectorali Ajungand sa discutam despre costurile operatiei, am aflat ca suma s-ar ridica la aproximativ 20.000€, ceea ce este peste posibilitatea noastra materială. De aceea va rog din suflet sa ma ajutati sa-mi salvez tatal„, spune Daiana Mare.

Donatiile se pot face in urmatoarele conturi:
Titular: IULIANA MARE
IBAN: RO21RZBR0000010022778576
Valuta: Lei
Nume banca: Raiffeisen Bank
Titular: DAIANA MARE
IBAN: RO47RZBR0000060021037974
Valuta: EUR
Nume banca: Raiffeisen Bank
Revolut: 0747855469 / @daianarogf
Distribuie articolul
Adaugă un comentariu