ANUNȚ – Bugetul Programului Iluminat Public va fi suplimentat

Conducerea Administrației Fondului pentru Mediu a anunțat că bugetul Programului Iluminat Public va fi suplimentat în perioada următoare din cauza interesului major manifestat de către primăriile din țară, inclusiv din județul Maramureș. Bugetul alocat inițial a fost epuizat în doar 7 minute de la lansarea programului.

”Imediat după deschiderea înscrierilor în aplicația informatică dedicată Programului Iluminat Public 2022, fondurile alocate au fost solicitate integral de un număr de 469 de UAT-uri. Acest lucru ne demonstrează că există un interes deosebit la nivel național pentru accesarea proiectelor care vizează eficientizarea consumului de energie. În acest sens, voi face toate demersurile necesare, astfel încât la rectificarea bugetară din perioada imediat următoare, bugetul programului să fie suplimentat cu încă 500 de milioane de lei, pentru organizarea unei noi sesiuni la sfârșitul lunii septembrie” a precizat preşedintele AFM, Laurențiu-Adrian NECULAESCU.

„Cererea de finanțare pentru municipiul Sighetu Marmației în cadrul Programului privind creșterea eficienței energetice a infrastructurii de iluminat public, derulat prin Administrația Fondului pentru Mediu, a cărei depunere a fost votată în Consiliul Local a fost înregistrată cu succes. Sesiunea de depunere a cererilor a început la ora 10, 00 și s-a încheiat la ora 10, 07”, a anunțat Primăria Sighetu Marmației.
Draggoș HOJDA
Distribuie articolul
Adaugă un comentariu