ANTREC Maramureș – Turismul rural din Maramureș a fost afectat de lipsa zăpezii

Livia Sima, președintele Asociației Naționale pentru Turism Rural, Ecologic și Cultural, filiala Maramureș, a declarat, pentru Agerpres, că turismul rural din Maramureș a fost afectat de lipsa zăpezii. Turiștii care s-au aflat în județ în perioada Sărbătorilor de Iarnă au preferat să stea în pensiuni din cauza vremii nefavorabile.

„Au fost rezervate pensiunile din satele şi comunele situate în vecinătatea domeniilor schiabile din Borşa, Moisei, Cavnic, Şişeşti, dar şi pensiunile rurale mai îndepărtate, unele situate în locuri uşor izolate. Lipsa zăpezii a fost compensată cu mici petreceri în pensiune, plimbări cu căruţa trasă de cai sau vizitarea unor obiective turistice. Din păcate, lipsa zăpezii i-a determinat pe unii turişti să nu opteze pentru Maramureş, iar cei care au petrecut Crăciunul şi Anul Nou s-au relaxat, au primit colindători, iar alţii au participat la slujba religioasă din sat, însă majoritatea au preferat să rămână în pensiune din cauza vremii neprietenoase. Dar şi în aceste condiţii, proprietarii de pensiuni susţin că au fost suficienţi turişti”, a spus Livia Sima, pentru Agerpres.

Așa cum era de așteptat, au fost căutate pensiunile din zonele imediate ale domeniilor schiabile, cum ar fi Borșa, Breb sau Cavnic. Sima a mai menționat că redeschiderea în a doua zi de Crăciun a staţiunii montane Izvoare din Munţii Gutâi, după 30 de ani, s-a bucurat de aprecierea iubitorilor de natură şi a celor care au dorit să evadeze din oraş.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu