ANIVERSARE – Episcopul Maramureșului și Sătmarului, Iustin, va împlini 61 de ani

Joi, 23 iunie 2022, Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, va împlini o frumoasă varstă – 61 de ani, prilej cu care, cu începere de la ora 8:00, împreună cu Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului, va liturghisi la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Municipiul Baia Mare, înconjurați de un sobor de preoți și diaconi.

Potrivit informațiilor furnizate de către Episcopia Maramureșului și Sătmarului, după Sfânta Liturghie, „Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul va oficia Slujba Tedeumului de mulțumire pentru toate binefacerile și darurile duhovnicești care s-au revărsat asupra Preasfințitului Părinte Episcop Iustin și peste întreaga noastră Eparhie, prin slujirea jertfelnică și propovăduirea cu fidelitate a Cuvântului lui Dumnezeu. La final vor fi adresate mesajele de felicitare din partea autorităților centrale și locale. De asemenea, persoanele care doresc să transmită felicitări Preasfințitului Părinte Episcop Iustin, o pot face în scris, prin intermediul Paginilor Oficiale de Facebook, Instagram și Twitter sau pe adresa de email: [email protected]”.

Și tot joi, dar cu începere de la ora 11:00, va avea loc deschiderea lucrărilor de Constituire a Adunării Eparhiale, în incinta Catedralei Episcopale „Sfânta Treime” din Baia Mare: „Adunarea Eparhială este organism deliberativ pentru toate problemele administrative, culturale, social-filantropice, economice şi patrimoniale ale eparhiei. Adunarea eparhială se compune din reprezentanţii aleşi ai clerului şi ai credincioşilor, în proporţie de o treime clerici şi două treimi mireni, cu o viaţă morală şi religioasă demnă de un creştin, care au candidat cu binecuvântarea (aprobarea scrisă a) ierarhului locului. Membrii Adunării eparhiale, clerici şi mireni, se aleg pe termen de 4 ani. Ei pot fi aleşi pentru cel mult două mandate”.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu