Anghel nu poate redeveni primar, chiar daca va castiga la Cluj, din cauza ca a demisionat din PNL – Fostul edil afirma ca si-a retras demisia depusa la partid

Fostul primar baimarean, Cristian Anghel, a recunoscut oficial: si-a retras demisia din PNL. Aceasta a fost inaintata in ziua in care a fost condamant definitiv la 2 ani si 6 luni inchisoare pentru comiterea infractiunii de abuz in serviciu in forma calificata, de catre Curtea de Apel Cluj. Anghel a refuzat sa faca alte comentarii, pana la procesul de joi care se judeca tot la Cluj.

Gestul lui Cristian Anghel vine inainte de termenul stabilit de magistratii clujeni pentru judecarea contestatiei in anulare depuse impotriva sentintei de condamnare pronuntata in 17 martie. In acest fel, Anghel incearca sa evite emiterea unui nou ordin al prefectului, prin care mandatul sau ar inceta de drept. Conform legii 393 din 2006, privind statutul alesilor locali, „Calitatea de primar inceteaza de drept inainte de expirarea dureatei normale a mandatului, in cazul (litera g.) pierderii, prin demisie, a calitatii de membru al partidului politic pe a carui lista a fost ales”.

O sentinta favorabila a Curtii de Apel Cluj pronuntata joi nu il poate readuce pe Anghel in biroul de primar. Demisia sa din PNL va duce, automat, la emiterea unui nou ordin de incetare a mandatului, semnat de prefect.

Acum, Anghel incearca sa previna acest aspect, afirmand ca si-a retras demisia. Conform actelor interne ale PNL Maramures, fostul primar baimarean si-a inaintat demisia, fapt de care conducerea partidului a luat act in data de 18 martie (vezi foto atasat).

Ciprian DRAGOS

click pe poza pentru marire

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu