Angajatii Spitalului Sighet protesteaza in fata institutiei, acuzand conducerea ca nu respecta hotararile judecatoresti privind drepturile salariale (Foto)

Protest spontan in fata Spitalului Sighetu Marmatiei. Aproximativ 150 de angajati ai unitatii spitalicesti au iesit in aceasta dimneata in fata institutiei, protestand fata de reducerile salariale si nerespectarea hotararilor judecatoresti referitoare la anumite drepturi salariale.

„In instanta s-au castigat drepturi salariale care se ridica la suma de 25 miliarde lei vechi. Acestea se refera la al 13-lea salariu aferent anilor 2007 si 2008, precum si primele de stabilitate pentru 2008 si 2009. De asemenea, s-au taiat sporurile pentru munca in conditii grele si deosebit de grele. Iar aceste taieri salariale afecteaza 70% din personal”, a declarat Mircea Ciocan, presedintele Sanitas Maramures.

Liderul de sindicat al personalului medical a mai spus ca protestul de azi vine dupa ce in cursul zilei de miercuri, personalul a incasat salariul diminiuat cu aproximativ 20%.

Protestatarii au adresat solicitari directorului Spitalului, Gheorghe Stef, prefectului Sandu Bombonel Pocol, precum si conducerii Directiei de Sanatate Publica Maramures, pentru a veni la discutii, insa, pana la aceasta ora nimeni nu s-a aratat interesat de soarta angajatilor Spitalului.

La aceasta ora, din cei 150 de protestatari initiali, in fata Spitalului se afla aproximativ 80.

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu