Angajatii CFR si Tarom vor intra in greva generala de o zi, pe data de 1 iunie

Transportatorii pe calea ferata si Tarom vor intra marti, 1 iunie, in greva generala de o zi, in semn de solidaritate cu profesorii si celelalte categorii profesionale, a declarat presedintele Conventiei Nationale a Transportatorilor din Romania, Ion Radoi.

„In momentul in care guvernul decide, printr-un act normativ, diminuarea salariilor, din punct de vedere legal putem declansa greva, deoarece contractele colective de munca au fost incalcate si denuntate unilateral”, a afirmat Radoi.

Conform programului de actiuni sindicale, marti, 25 mai, sindicatele din silvicultura picheteaza sediile guvernului si Ministerului Mediului. De asemenea, in ziua in care va avea loc asumarea raspunderii guvernului in Parlament pe Scrisoarea de intentie cu FMI sindicalisti din toate confederatiile sindicale vor picheta sediul Parlamentului, vor bloca intrarile, incercand sa discute cu fiecare parlamentar pentru a-l convinge sa voteze motiunea de cenzura initiata de PSD.
Conform liderului Cartel Alfa, Bogdan Iuliu Hossu, circa 1.500 de sindicalisti vor participa in plenul Parlamentului la dezbaterea motiunii, in timp ce, afara, sindicatele vor organiza un lant uman.

Sindicatele pensionarilor se alatura actiunilor celorlalte categorii profesionale si pensionari din Galati, dupa ce vor picheta marti sediul Ministerului Muncii, se vor alatura altor pensionari din Arges si Bucuresti si vor merge la Parlament, incercand sa discute cu presedintele Traian Basescu.

Acesta se va intalni la Parlament cu reprezentantii grupurilor parlamentare care sustin actuala guvernare, pentru a discuta despre masurile economice de austeritate, in actualul context economic national si european.

agerpres

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu