Angajatii centrelor de batrani din Sighet si Poieni au iesit in strada, cerand bani si nu zile libere pentru orele lucrate in week-end – Directorul Nicolae Boitor afirma ca aplica doar prevederile legii

In cursul zilei de marti, angajatii centrelor de persoane varstnice din Sighetu Marmatiei si Poienile de Sub Munte au iesit in strada, protestand fata de modul in care conducerea Directiei de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Maramures a inteles sa isi achite obligatiile banesti fata de salariati. Sporurile banesti pentru munca prestata in cursul zilelor de sambata si duminica au fost inlocuite cu zile libere. Practic, organigrama a ramas aceeasi, banii la fel de putini, insa se lucreaza un numar mai redus de zile.

Directorul institutiei Nicolae Boitor afirma ca a luat act de nemultumirile oamenilor si ca a avut o discutie preliminara cu acestia, urmand ca in zilele urmatoare sa aiba un dialog pentru aplanarea tensiunilor.

„In jurul orei 14, am discutat telefonic cu liderul de sindicat. Saptamana aceasta ma voi deplasa pana la Poienile de Sub Munte sa vedem ce facem cu angajatii”, spune directorul Boitor. Acesta mai afirma ca legea precizeaza clar faptul ca pe langa plata zilelor lucrate in week-end, trebuie acordata si o zi libera si doar daca nu se pot acorda zile libere munca trebuie sa se plateasca in bani.

Nicolae Boitor spune ca la Poieni exista o problema de personal. Aceasta ar putea fi rezolvata prin aducerea de angajati de la Viseu de Sus. In cazul in care acest lucru nu va fi posibil sau nu se vor gasi variante pentru acordarea zilelor libere, pentru sambetele si duminicile lucrate, angatii vor fi remunerati financiar.

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu