- ADVERTISEMENT -
Ad imageAd image

AMENZI ANGAJATORI – Controale ale inspectorilor de muncă în județ

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Maramureș au continuat seria de controale în rândul angajatorilor din județ, acolo unde au fost constatate nereguli fiind aplicate și amenzi. Astfel, în intervalul 31 martie– 6 aprilie 2023, Inspectoratul Teritorial de Muncă Maramureș a desfășurat acțiuni de control specifice, prin cele două compartimente de specialitate, respectiv, relații de muncă și securitate și sănătate în muncă.

În total, au fost controlați 50 agenți economici, din care 24 au fost în domeniul relațiilor de muncă și 26 în domeniul securității și sănătății în muncă. Au fost depistate 88 de deficiențe, în domeniul relațiilor de muncă 61, în domeniul securității și sănătății în muncă 27, fiind dispuse măsuri de intrare în legalitate.

„Au fost sancționați 23 agenți economici, în domeniul relațiilor de muncă 6 și 17 în domeniul securității și sănătății în muncă. Au  fost aplicate un număr de 37 de sancțiuni contravenționale, respectiv 2 amenzi și 35 avertismente. Valoarea amenzilor se ridică la suma de 13.000 de lei, în domeniul securității și sănătății în muncă  suma este de 8.000 de lei, în domeniul relațiilor de muncă  suma amenzi este de 5.000 de lei”, precizează ITM Maramureș.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu