Amenintarea ninsorilor – Maramuresul a primit avertizare de cod galben, pentru noaptea de vineri spre sambata, cand sunt prognozate ninsori insemnate

Prefectura Maramures anunta o atentionare de cod galben de ninsoare. In cursul zilei de joi, Centrul National Operativ pentru Situatii de Urgenta a trimis institutiei atentionarea valabila pentru perioada 5 martie, ora 02.00 – 6 martie, ora 20.00.

In atentionare se mentioneaza insemnate cantitati de precipitatii sub forma de ninsoare, insotite de intensificari ale vantului si de scadere a temperaturilor.

Este asteptata depunerea unui strat consistent de zapada, iar vantul va prezenta intensificari mai sustinute pe parcursul zilei de sambata, cand va viscoli ninsoarea.

„Subprefectul Dorin Buda, in calitate de presedinte al Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, a dispus avertizarea comitetelor locale pentru situatii de urgenta si pregatirea echipelor de interventie pentru a actiona in sprijinul populatiei si a bunurilor acestora, in cazul producerii unor situatii de urgenta”, a spus Dan Buca, purtator de cuvant al Institutiei Prefectului Maramures.

Centrul Operational al Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta va monitoriza evolutia fenomenelor meteorologice periculoase.

O alta masura solicitata este de asigurare a furnizarii de utilitati publice populatiei (alimentare cu energie electrica, gaz metan, apa si canalizare) respectiv pregatirea echipelor de interventie pentru a remedia defectiunile care pot aparea din cauza conditiiilor meteorlogice nefavorabile.

De asemenea, angajatilor sectiei de Drumuri Nationale si Judetene li s-a cerut sa intervina operativ pentru deszapezirea drumurilor publice din judet.

Conducatorii auto trebuie sa aiba autovehiculele echipate pentru trafic in conditii de iarna (anvelope de iarna, lanturi antiderapante, ladita cu nisip), sa circule preventiv si sa isi adapteze viteza la conditiile meteorologice de iarna.

„Avand in vedere faptul ca atentionarea meteorologica este valabila pentru sfarsitul de saptamana, atragem atentia turistilor care doresc sa se deplaseze pe traseele montane din judet sa isi anunte prezenta, in zona, structurilor de salvamont si jandarmilor montani”, a mai precizat Dan Buca.

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu