- ADVERTISEMENT -
Ad imageAd image

Alpiniştii se întorc pe Everest de luna viitoare

Sute de alpinişti sunt aşteptaţi din nou pe Everest de luna viitoare, cu respectarea unor condiţii sanitare stricte, când cel mai înalt vârf din lume se va redeschide ascensiunilor, la un an după ce accesul alpiniştilor fusese interzis din cauza pandemiei de coronavirus, informează Reuters, transmite AGERPRES.

Ne aşteptăm ca „peste 300 de alpinişti străini să încerce să escaladeze muntele de 8.849 de metri în sezonul de alpinism care începe în aprilie”, susţine Mira Acharya, un responsabil al Departamentului pentru turism – comparativ cu un record de 381 de alpinişti care au încercat escaladarea celebrului vârf în aceeaşi perioadă din 2019. „Şi asta … în pofida cerinţei de carantinare de o săptămână şi a certificatului care arată că alpinistul a fost testat negativ pentru coronavirus”, a precizat Acharya.

Opt dintre cei mai înalţi 14 munţi din lume, inclusiv Everestul, se află în totalitate sau parţial în Nepal, ceea ce face ca sute de alpinişti străini să contribuie anual cu de milioane de dolari la economia acestei ţări sărace.

Nepalul a interzis accesul alpiniştilor în martie anul trecut în cadrul măsurilor stricte pentru a ţine sub control epidemia de coronavirus, care a infectat 274.973 de persoane şi a provocat 3.012 decese în această ţară până în prezent.

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu