ALERTĂ – Bărbat atacat de urs aproape de casa unde locuia

Noi atacuri ale urșilor. De data aceasta s-a întamplat în județul Harghita, localitatea Tulgheș, unde un bărbat de 65 de ani a fost atacat de un urs la 100 de metri de casa sa. Ministrul Mediului, Tanczos Barna, spune că „am contactat familia bărbatului și mi-au povestit că acest atac de urs l-ar fi putut costa viața pe bărbat, dacă fiul său nu se grăbea să-l ajute, nu-și lua pușca, și nu trăgea câteva focuri de avertizare în aer ca să sperie animalul prin zgomotul puternic. Bărbatul se afla în stare critică, un echipaj de urgență s-a deplasat la fața locului, cerând ulterior intervenția unui elicopter SMURD să îl ducă pe bărbat la spital cât mai repede posibil, astfel încât acesta să beneficieze de îngrijiri de urgență”.
„În legătură cu intervenția ISU și starea de sănătate a victimei am avut o discuție telefonică cu secretarul de stat Raed Arafat. Domnul secretar de stat m-a asigurat că bărbatul a primit toate îngrijirile necesare, a fost operat și starea sa este stabilă. Este a cincea oară în ultimele trei săptămâni când oameni au fost spitalizați într-o stare critică în urma unor atacuri ale urșilor”, a precizat Barna.
Ministrul Mediului a dat asigurări că proiectul de act normativ este gata, și intră luni pe circuitul de avizare interministeriala.
Foto: ISU Harghita
Distribuie articolul
Adaugă un comentariu