Adio paradisului tiganiei! Mircea Dolha: „Am primit unda verde sa desfiintez Craica”

Viceprimarul baimarean Mircea Dolha afirma ca in primavara acestui an, paradisul tiganiei intins de-a lungul paraului Craica din Baia Mare va deveni istorie. Dolha spune ca a primit unda verde pentru a incepe demolarea constructiilor improvizate si fara autorizatie existente acolo.

„Am primit unda verde sa desfiintez Craica. Acolo vom identifica tot, incepand de la catel, cal, straf, persoane, case. Le dam un termen sa isi desfiinteze constructiile. Toti cei care nu sunt baimareni vor pleca pana in luna aprilie din oras. Le vom pune la dispozitie autobuze, cu care ii vom duce la gara. Si nu vor mai avea unde sa vina pentru ca a doua zi, intram cu buldozerul acolo”, spune Dolha, care considera ca va avea parte de cea mai mare provocare de cand este viceprimar.

Cat despre tiganii care stau in prezent pe Craica si sunt din Baia Mare, municipalitatea a pregatit un program special privind locuintele. Primele actiuni intreprinse pentru demolarea anului in Baia Mare vor demara la sfarsitul acestei saptamani sau inceputul saptamanii viitoare.

Ciprian DRAGOS

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu