ACTUALIZARE PERCHEZIȚII LA VIȘEU – Mascații, în căutare de arme

 

Poliția Română efectuează azi, 19 ianuarie, un număr de 126 de percheziții domiciliare pentru combaterea infracționalității, tragerea la răspundere a persoanelor implicate în comiterea de fapte penale și protejarea comunității de activitățile ilegale. Astfel de descinderi au loc chiar în acest moment în Vișeu de Sus, oamenii legii fiind în căutarea de arme folosite la comiterea de ilegalități.

Autoritățile spun că perchezițiile sunt efectuate sub supravegherea procurorilor de la unitățile de parchet competente, în cadrul unor dosare penale în care se fac cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri, pornografie infantilă, trafic de migranți, înșelăciune, fals informatic, uz de fals, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, infracțiuni la regimul silvic și furt.

„Acțiunile urmăresc documentarea activității infracționale a persoanelor bănuite, recuperarea prejudiciilor și indisponibilizarea bunurilor obținute din săvârșirea de infracțiuni sau deținute ilegal. Persoanele depistate vor fi conduse la audieri, în vederea luării măsurilor legale în fiecare cauză.

Activitățile de astăzi se desfășoară în contextul măsurilor luate la nivelul Ministerului Afacerilor Interne pentru combaterea infracționalității de orice fel și pentru asigurarea ordinii și liniștii publice”, arată Poliția Română.

ACTUALIZARE

„Având în vedere cercetările care se efectuează în două dosare penale instrumentate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus, sub aspectul comiterii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 342 alin 1 din Codul Penal, azi, 19 ianuarie, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, au pus în executare șapte mandate de percheziție domiciliară pe raza orașului Vișeu de Sus.

În cadrul perchezițiilor au fost identificate două arme de vânătoare, un revolver și 130 de cartușe de vânătoare cu capsele nepercutate, toate deținute ilegal, un dispozitiv pentru atenuarea zgomotului(amortizor), 12 coarne de cerb nepereche, șase copite de căprior, doi crotali pentru vânat și un dispozitiv de vedere pe timp de noapte.

Armele identificate împreună cu întreaga cantitate de muniție au fost ridicate și urmează a face obiectul unei constatări criminalistice balistice. Perchezițiile s-au desfășurat cu sprijinul a două cupluri chinotehnice din cadrul Serviciului de Ordine Publică, lucrători din cadrul Politiei Orașului Vișeu de Sus, Politiei Orașului Borșa, Poliției Orașului Dragomirești, luptători din cadrul S.A.S. Maramureș și S.A.S. Bistrița Năsăud precum și lucrători din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației”, a anunțat IPJ Maramureș.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu