- ADVERTISEMENT -
Ad imageAd image

Acțiuni de amploare a polițiștilor rutieri maramureșeni

Toată săptămâna trecută, polițiștii rutieri maramureșeni au desfășurat acțiuni pentru creșterea gradului de disciplină rutieră, în vederea reducerii numărului și gravității accidentelor rutiere și, totodată, pentru identificarea conducătorilor auto care încalcă legislația rutieră.

La nivelul județului, indisciplina pietonilor și viteza, sub cele două forme (neadaptată condițiilor de drum/trafic sau neregulamentară)  se regăsesc printre principalele cauze generatoare de accidente rutiere. Astfel, peste 80 de polițiști rutieri și ordine publică au asaltat drumurile publice ale județului și au verificat fiecare participant la trafic.

Polițiștii au aplicat 1.345 de sancțiuni contravenționale, din care 447 de sancțiuni pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 74 pentru abateri pietoni și 192 de sancțiuni pentru abateri bicicliști.

Au fost reținute 121 de permise de conducere (din care 59 pentru viteză excesivă), 68 de certificate de înmatriculare și au fost constatate în total 20 de infracțiuni la regimul rutier și 14 infracțiuni de altă natură.

Conform O.U.G. 195 din 2002, la secțiunea privind regulile de circulație pe care trebuie să le respecte alți participanți la trafic, amintim de faptul că, se interzice conducătorilor de biciclete sau mopede, să circule în timp ce se află sub influența băuturilor alcoolice, a produselor ori substanțelor stupefiante sau a medicamentelor cu efecte similare acestora.

Astfel că, vineri, 11 noiembrie, pe raza orașului Seini au fost aplicat 33 de sancțiuni contravenționale pentru abateri la bicicliști, iar în șapte dintre aceste situații biciclistul se afla sub influența băuturilor alcoolice, rezultatele fiind de la 0,17 până la 1,23 mg/l alcool pur în aerul expirat.

ZiarMM

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu