Accesul in Primaria Baia Mare, restrictionat – Mircea Dolha a impus masura trierii celor care intra in institutie

Mai nou, pentru a intra in Primaria Baia Mare, aveti nevoie de mai multe aprobari. Una este aceea a gardianului de la poarta, care va intreaba unde mergeti. Apoi, functionarul cautat de dumneavoastra, este sunat si chemat la poarta, dupa care va insoteste in birou. Masura a fost impusa de primarul interimar Mircea Dolha, care a dorit sa arate ca are in vedere sa faca ordine in institutia pe care, vremelnic, o conduce. Cel putin aceasta a fost directiva aplicata in cursul zilei de miercuri.

Pentru unii, o masura normala. Pentru altii, o aberatie. Mai ales atunci cand cineva cauta mai multe persoane in acelasi timp. Sau cand un functionar este cautat de mai multi baimareni la intervale scurte de timp. La numarul de solicitari pe care il are Rodica Brad, de exemplu, secretarul municipiului isi va petrece cea mai mare parte a timpului urcand si coborand scarile. Un exercitiu sanatos, de altfel. Sau chiar primarul Dolha, care a declarat ca in ultima zi, la usa sa au asteptat zeci de persoane, 40 dintre acestea fiind primite in audienta.

Cum ii va afecta pe baimareni aceasta masura, ramane de vazut, in timp. Acum, cei mai multi se declara nemultumiti si considera ca li se ingradeste dreptul de a intra intr-o institutie a statului, una ai carei functionari sunt platiti din banii lor.

Primarul interimar Mircea Dolha spune ca lucrurile sunt putin altfel. Nu exista restrictii in sensul ca functionarul trebuie sa coboare pentru a-si prelua vizitatorul. Ci trebuie sunat de gardianul de la poarta, pentru a anunta vizitatorul. Situatia este similara cu cea din Palatul Administrativ din Baia Mare.

Ciprian DRAGOS

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu