- Publicitate -
Ad imageAd image

Instanta a stabilit ca OSPA Maramures are doi directori – Anton Rohian reactioneaza: „Am solicitat Ministerului verificarea mizeriilor de la OSPA”

Ad imageAd image

Pe hartie, Oficiul de Studii Pedologice in Agricultura Maramures (OSPA) are doi directori. In fapt, doar unul ocupa functia. Viorica Iancu a ocupat aceasta functie in perioada 2002 – 2006, cand a fost demisa de fostul director al Directiei Agricole Maramures, Virgil Tantas. Ulterior, aceasta s-a adresat instantei de judecata, care i-a admis cererea, dispunand incadrarea ei in functia de director. Insa Tantas a refuzat respectarea sentintei, care nu a fost pusa in aplicare nici astazi. In locul lui Iancu, pe post a fost instalat Emil Mohan, pe filiera PC.

In cursul anului trecut si Emil Mohan a fost eliberat din functie. La randul sau, acesta s-a adresat intantei de judecata, solicitand repunerea sa pe post. Instanta i-a dat dreptate, iar Mohan a redevenit director al OSPA. Cat despre Viorica Iancu, aceasta continua sa se uite la sentinta instantei si sa astepte o minune.

Anton Rohian, directorul Directiei Agricole Maramures, se arata dezgustat de situatia de la OSPA, afirmand ca „porcariile” care se intampla acolo sunt generate de orgoliile personale ale unor procesomani. Pentru a clarifica situatia si a nu intra in conflict cu sentintele judecatoresti definitive, Rohian a cerut un audit din partea Ministerului Agriculturii.

„Am vorbit cu secretarul general al Ministerului Agriculturii si am am cerut in scris un audit din partea Ministerului si a Corpului de Audit. Joi am avut o discutie si cu Emil Mohan legat de porcariile care sunt acolo. Saptamana viitoare cred ca vom avea acel control si o sa am un raspuns fata de tot ce am solicitat sa se clarifice acolo, vizavi de acesti bani pierduti pe procese si pe ambitiile de doi bani ale unor indivizi procesomani”, a declarat Rohian.

Intrebat care este argumentul pentru care Iancu nu a fost repusa in functie cu toate ca avea o sentinta definitiva si irevocabila in acest sens, Rohian a precizat ca s-a avut in vedere faptul ca fostul director a fost condamnat penal, intr-un alt proces, si ca pana la finalizarea controlului de audit nu va lua nicio masura, lasand specialistii sa se pronunte.

„Ea avea o condamnare cu suspendare, am inteles, dar si un proces castigat. Eu nu sunt specialist pe probleme de drept. Vom incerca sa ii gasim la APIA o activitate care sa o multumeasca, legata de masurile de subventionare pe bani europeni”, a mai precizat directorul Anton Rohian.

Ciprian DRAGOS

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu