- Publicitate -
Ad imageAd image

Razboi in Politia Maramures: Comisarul sef Ioan Isac despre agentul Viorel Stroe: „Nu are cei 7 ani de acasa” – Stroe l-a ridiculizat spunand ca vrea sa-i fie sofer de serviciu

Ad imageAd image

Relatiile dintre comisarul sef Ioan Isac, comandantul Politiei Baia Mare, si agentul Viorel Stroe, presedintele Sindicatului National al Agentilor de Politie Biroul Maramures, sunt din ce in ce mai tensionate. Disputa pe care cei doi reprezentanti ai Politiei Maramures o au de mai multa vreme se da pe toate planurile, inclusiv in instanta sau in mass-media.

In cadrul emisiunii Garda de Noapte, difuzata marti seara de postul de televiziune Transilvania Folclor, cei doi au avut un taios schimb de replici. Pe fondul discutiilor privind nerespectarea de catre Ioan Isac a unei hotarari judecatoresti care confera sindicatului condus de Viorel Stroe reprezentativitate la nivelul IPJ Maramures si, implicit, obliga institutia condusa de Isac sa acorde agentilor din sindicat un loc in sedinta de conducere a Politiei, comisarul sef a afirmat ca Stroe nu are cei sapte ani de acasa.

In replica, agentul Viorel Stroe l-a acuzat pe comisarul sef Ioan Isac de faptul ca nu respecta legea, incalcand hotararile judecatoresti. La randul sau, comandantul Politiei a reactionat, afirmand ca Stroe viseaza sa conduca IPJ Maramures, insa, pentru aceasta, trebuie mai intai sa-si termine studiile.

Dialogul telefonic dintre cei doi a continuat pe acelasi ton. Intrebat daca dispune de un sofer pentru a-i conduce masina de serviciu, comisarul Ioan Isac a raspuns ca nu are nevoie. Imediat, Viorel Stroe s-a oferit sa ii fie sofer de serviciu lui Ioan Isac. Ba chiar i-a sugerat comisarului sef ca-l va lua pe motocicleta, pentru aerodinamicitate (aluzie la faptul ca Ioan Isac are o avansata forma de chelie).

Referirile la calvitia sa l-au scos din pepeni pe comandantul Politiei, care i-a spus lui Stroe ca nu are incredere in modul in care agentul conduce masina, avand in vedere cele doua accidente suferite de acesta pana acum.

Timp de cateva zeci de minute, cei doi au incercat sa isi impuna punctul de vedere, fara a ceda o clipa. Iritat de procesele intentate de Viorel Stroe, comisarul sef a declarat ca agentul este cercetat disciplinar si ca pe numele sau s-a depus o plangere penala pentru insulta si calomnie, uitand ca faptele respective nu mai sunt incriminate de legea penala.

Un alt motiv de disputa a fost acuzatia adusa de Stroe, potrivit careia Ioan Isac nu cunoaste legea, fapt pentru care nici nu o aplica. In replica, seful Politiei i-a sugerat lui Stroe sa studieze legea si sa inceteze a-i mai da lui lectii de drept, el finalizandu-si studiile in domeniu inca in 1981. Reactia lui Stroe a fost imediata, agentul spunandu-i comisarului sef Ioan Isac ca a ramas ancorat in legislatia de acum 30 de ani si ca nu s-a pus la punct cu actele normative aparute in ultimii ani.

In final, Ioan Isac i-a recomandat lui Stroe sa-si vada de treaba si sa nu mai lipseasca de la munca pentru problemele de sindicat. La randul sau, Stroe i-a sugerat lui Isac acelasi lucru, adica sa isi vada de treaba, respectand hotararile judecatoresti si punandu-le in aplicare.

Ciprian DRAGOS

Citeste si:

Politist fara de lege – Comisarul sef Ioan Isac incalca hotararile judecatoresti, cu buna stiinta

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu