700 milioane euro investiti pentru securitatea frontierei cu Ucraina

Guvernul Romaniei doreste sa delimiteze clar frontiera dintre Romania si Ucraina. Intentia Executivului a fost exprimata de Vasile Blaga, ministrul Administratiei si Internelor, in cadrul unei video converinte cu prefectii si conducatorii serviciilor publice deconcentrate.

“Este vorba de obiectivul asumat pentru intrarea in spatiul Schengen pentru data de 27 martie 2011. Masura prevede taierea unei benzi late de 20 de metri pe lungimea de 240 kilometri padure in zona judetelor Satu Mare, Maramures si Suceava”, a precizat Dan Buca, purtatorul de cuvant al Institutiei Prefectului Maramures.

Vasile Blaga a adaugat ca vor fi investite 700 milioane euro numai in acest an – 500 milioane din facilitatea Schengen si 200 milioane din bugetul care va sigura securitatea frontierei.

Cele mai mari probleme pe care Romania le are de rezolvat sunt cu infrastructura de pe viitoarea frontiera externa, respectiv in judetele Satu Mare, Maramures, Suceava, Botosani, Iasi, Vaslui, Vrancea, Galati, Tulcea, Constanta.

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu