60 de mii de protestatari, la mitingul organizat in Piata Victoriei din Bucuresti – La actiune ia parte si un grup de maramureseni

Zeci de mii de participanti sunt asteptati la mitingul de protest din Piata Victoriei. Liderii confederatiilor sindicale au anuntat ca la mitingul de miercuri vor lua parte 60.000 de protestatari.

La actiunea de protest, care va avea loc in Piata Victoriei din Capitala, intre orele 11.00 si 13.00, vor fi prezente toate categoriile profesionale, inclusiv mineri, circa 1.500, CFR-isti, pensionari, studenti si alte categorii sociale nemultumite de masurile de austeritate anuntate de Guvern.

De asemenea, la miting vor participa si sindicatele din presa. Astfel, Federatia Romana a Jurnalistilor MediaSind a anuntat ca se solidarizeaza si va participa la actiunile de protest organizate in Bucuresti de toate confederatiile sindicale reprezentative la nivel national, deoarece considera ca sacrificarea drepturilor membrilor de sindicat reprezinta o masura ilegala, ce incalca Constitutia Romaniei, Codul Muncii, Contractele colective de munca si celelalte norme interne si internationale din domeniul raporturilor de munca.

Din teritoriu, urmeaza sa soseasca autocare cu participanti la mitingul din Capitala. Printre acestea se numara si un grup al sindicalistilor din Baia Mare.

„Din partea Sindicatului din Administratie si a Cartel Alfa Maramures, vor fi prezente la miting aproximativ 20 de persoane. Au ajuns si se afla in randul celorlalti participanti la protest”, a declarat Liviu Pop, presedintele Sindicatului din Administratie Baia Mare.

Motivele protestului sunt reducerea cu 25 la suta a salariilor in sectorul bugetar, reducerea cu 15 la suta a pensiilor, reducerea cu 15 la suta a indemnizatiilor de somaj, diminuarea alocatiilor pentru copii si a indemnizatiilor pentru cresterea copiilor cu 15 la suta, impozitarea tichetelor de masa, diminuari salariale in companiile de stat si „o iminenta majorare a impozitului pe venit si a cotei de TVA undeva in toamna acestui an”, dupa cum au anuntat reprezentantii Guvernului.

ZiarMaramures.ro

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu