469 de persoane se află în carantină în Maramureș. În izolare la domiciliu au mai rămas 141 de cetățeni

Structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne, ale Ministerului Apărării Naționale și polițiștii locali au executat, pe raza unităților administrativ-teritoriale, în ultimele 24 de ore, în sistem integrat 71 de misiuni, anunță CJSU Maramureș.

Au fost angrenate 135 de efective pentru misiuni de asigurare a ordinii și siguranței publice, pentru verificarea persoanelor aflate în evidențe cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu, pentru fluidizarea circulației rutiere și escortarea convoaielor alcătuite din vehicule ale cetățenilor care au venit în țară, pentru paza locațiilor de carantinare, pentru depistarea și identificarea persoanelor care se sustrag măsurii de izolare la domiciliu, în acțiuni de combatere a criminalității economice, pentru verificarea respectării de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate a interdicțiilor impuse prin ordonanțele militare.

În executarea misiunilor au fost utilizate 42 mijloace de mobilitate. Din punctele de trecere a frontierei de stat au fost preluate și conduse în carantină instituționalizată 32 de persoane venite din state aflate în zona roșie de risc. S-a procedat la verificarea a peste 200 de persoane cu privire la respectarea măsurilor prevăzute de ordonanțele militare. De asemenea, au fost verificate peste 110 societăți comerciale, dar și peste 30 de persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse pe perioada stării de urgență.

Pentru nerespectarea prevederilor legislației în vigoare au fost confiscate bunuri materiale în valoare de 123 lei. S-au aplicat 34 de sancțiuni contravenționale în valoare de 27100 lei pentru nerespectarea prevederilor legislației în vigoare. În perioada executării misiunilor au fost depistate, identificate și sancționate contravențional două persoane care nu au respectat interzicerea deplasării în afara locuinței/gospodăriei, în conformitate cu prevederile Ordonanței Militare nr.3/2020.

Sunt 14 locații de carantinare, conform datelor centralizate la Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Maramureș.

În izolare la domiciliu se află 141 de cetățeni, statistică ce include și membri familiei. Sunt carantinate 469 persoane venite în țară din state amplasate în zona roșie de risc și care în conformitate cu procedurile stabilite au intrat în carantină instituționalizată.

”Comitetul Județean pentru Situații de Urgență solicită cetățenilor să respecte prevederile ordonanțelor militare, normele de igienă și de distanțare socială/fizică recomandate de către specialiști, purtarea măștii în spațiile publice.

Echipajele mixte sunt prezente la datorie pentru asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, dar și pentru a preveni și limita răspândirea infecției cu noul Coronavirus. Rugăm cetățenii să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE 0800.800.358.

Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul Coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea epidemiei. Persoanele pot beneficia de suport psihologic și sprijin social prin apelarea gratuită a numărului de telefon 0800.070.030 din orice rețea, de luni până sâmbătă, în intervalul orar 8:00-24:00. Informațiile referitoare la persoanele infectate cu COVID-19, starea de sănătate, numărul de teste sunt comunicate la nivel central de către Grupul de Comunicare Strategică”, mai arată CJSU Maramureș.

ZiarMM

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu