- Publicitate -
Ad imageAd image

VOT – Investiții complementare SMID. Pubele cu cip și autospeciale pentru ridicat gunoaiele

Ad imageAd image
Ad imageAd image

Consilierii locali băimăreni au aprobat, la finele săptămânii trecute, un proiect de hotărâre privind mandatarea Primarului Municipiului Baia Mare să voteze în Adunarea Generală a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru gestionarea integrată a deşeurilor menajere în judeţul Maramureş pentru modificarea DOCUMENTULUI DE POZIŢIE și semnarea unui act adițional.

„Având în vedere obligațiile stabilite prin OUG 92/2021 privind regimul deșeurilor, cu modificările și completările ulterioare, ca până la 31 decembrie 2023 să se colecteze separat biodeșeurile, iar din 2025 deșeurile textile, precum și ca urmare a evoluției populației și gospodăriilor la nivelul județului Maramureș şi a lipsei infrastructurii de
colectare pentru zonele 2, 3 şi 4 din judeţ, a fost realizat un necesar de infrastructură de colectare conform Anexei nr. 1 la prezentul Act aditional.

Se aprobă realizarea proiectului INVESTIȚII COMPLEMENTARE SISTEMULUI DE MANAGEMENT INTEGRAT AL DEȘEURILOR ÎN JUDEȚUL MARAMUREȘ, prin care va fi asigurat necesarul de infrastructura conform reglementarilor legale si care conduce la realizarea unui flux de management integrat al deșeurilor performant”, se precizează în HCL-ul adoptat de aleșii locali.

Conform proiectului asumat de toate primăriile din județ, dar și de CJ Maramureș, se vor achiziționa autogunoiere cu compactare, capacitate medie 16 mc, cu cititor de cipuri și transmisie date, autogunoiere cu compactare și braț macara, autogunoiere cu compactare cu capacitate de 8-12 tone, 4×4, pubele de 120 l, pubele 240 l, recipienți pentru textile 2,5 mc cu senzor de umplere, cititoare de cipuri pentru echipamentele existente, cipuri pubele existente și cipuri pubele noi.

„Este un proiect în parteneriat, CJ cu ADIGIDM (pentru că ADIGIDM nu poate depune singur, neavând buget pentru cofinanțare), prin care se completează infrastructura de colectare existentă cu pubele, cu cip, și autospeciale. Este vorba de 303.000 de pubele cu cip, plus cipuri pentru pubelele existente, soft de monitorizare a pubelelor, plus 20 de autospeciale de diverse capacități. Necesarul este pentru întreg județul Maramureș. Proiectul este în analiză. De ce pubele cu cip? Pentru a putea fi implementat sistemul plătește pentru cât arunci”. , spune Romeo Dobocan, directorul ADI Deșeuri Maramureș, pentru ziarmm.ro.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
- Advertisement -
Adaugă un comentariu