VOR BANII – Direcția Copilului Maramureș, chemată în judecată pentru stimulentele de risc

Ad imageAd image

Pe rolul instanței de judecată se află înregistrat un dosar pe litigii de muncă în care intimat parat este Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului (DGASPC) Maramureș. Obiectul acestui dosar, înregistrat în luna iunie al acestui an, îl constituie drepturi bănești – acordare stimulente de risc.

Apelant reclamant este Sindicatul Salariaților din DGASPC Maramureș, alături de alți zeci de reclamanți care nu și-au primit acești bani. Curtea de Apel a stabilit pentru acest dosar ca termen data de 11 octombrie 2022.

Mircea Ciocan, liderul Sanitas Maramureș, spune că și Sanitas are un al doilea proces deschis DGASPC Maramureș pe problema stimulentelor de risc, primul fiind deja caștigat. O parte din bani au ajuns deja la beneficiari. În acest al doilea proces vorbim de un număr de peste 30 de reclamanți. Fiecare persoană ar urma să primească 5000 de lei, conform legii, bani care trebuiau acordați de Direcția Copilului Maramureș.

ACTUALIZARE –

„Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Maramureș a acordat, în luna decembrie 2021, stimulentul de risc în cuantum de 2.500 lei brut, prevăzut de art. 7 alin. (5) din O.U.G. nr. 43/2020 pentru aprobarea unor măsuri de sprijin decontate din fonduri europene, ca urmare a răspândirii coronavirusului COVID-19, pe perioada stării de urgență, astfel cum a fost modificată prin Legea nr. 166/2021, tuturor angajaților care îndeplineau condițiile legale pentru a beneficia de acest drept.

Facem precizarea că, prin Legea nr. 166 din 22 iunie 2021, s-a modificat și completat art. 7 din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 43/2020 pentru aprobarea unor măsuri de sprijin decontate din fonduri europene, ca urmare a răspândirii coronavirusului COVID-19, pe perioada stării de urgență. Potrivit acestor modificări, angajații centrelor rezidențiale de îngrijire și asistență a persoanelor vârstnice, centrelor rezidențiale pentru copii și adulți, cu și fără dizabilități, precum și pentru angajații centrelor rezidențiale destinate altor categorii vulnerabile, ale furnizorilor publici și privați, care au fost izolați preventiv la locul de muncă pe perioada stării de urgență, sunt îndreptățiți să beneficieze de stimulentul de risc, o singură dată, în cuantum de 2.500 lei brut.

Conform prevederilor legale în vigoare, decontarea către furnizorul de servicii sociale a acestor sume se efectuează de Ministerul Muncii și Protecției Sociale, prin Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS). Instituția noastră a solicitat AJPIS Maramureș alocarea sumelor necesare plății acestui drept pentru toți angajații care au fost izolați preventiv la locul de muncă în perioada stării de urgență.

Urmare primirii fondurilor necesare, în luna decembrie 2021, toți angajații îndreptățiți din cadrul DGASPC Maramureș au primit stimulentul de risc în cuantum de 2.500 lei”, precizează DGASPC Maramures.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu