VEȘTI NOI – Podul peste Tisa din Sighet va fi făcut cu bani europeni

Ad imageAd image

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere din România, în calitate de Solicitant, a elaborat și depus in data de 19 noiembrie, Aplicația de Finanțare pentru proiectul privind construcția Podului peste Tisa în zona Teplița din Sighetu Marmației în vederea obținerii de finanțare nerambursabilă alocată prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020, în cadrul Axei Prioritare – Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil si eficient, Obiectiv Specific OS 2.2 Apel de proiecte pentru DEZVOLTAREA INFRASTRUCTURII RUTIERE – proiecte noi de investitii, Operațiunea- Cresterea accesibilitatii zonelor cu o conectivitate redusa la infrastructura rutiera a TEN-T.

CNAIR subliniază că obiectivul general al proiectului il reprezintă îmbunătățirea accesibilității regiunii și mobilității populației, bunurilor și serviciilor, în vederea stimulării dezvoltării economice durabile, prin fluidizarea traficului, decongestionarea traficului în zonele tranzitate. Creșterea mobilității populației și a bunurilor, prin reducerea timpului de călătorie datorat sporirii vitezei de parcurs și implicit a timpului afectat transportului de mărfuri și călători. Odată realizat acest pod vom putea vorbi despre reducerea costurilor de transport – șoferii vor economisi timp și energie și își vor reduce cheltuielile cu combustibilul și intreținerea autovehiculelor. Mai putem vorbi despre creșterea gradului de siguranță al traficului – prin fluidizarea traficului.

Obiectivele specifice ale proiectului:

Constructie noua drum: 1,2 km
Poduri de desecare: 5 buc
Pod: 1 buc
Intersectii tip giratie: 1 buc
Punct de frontiera + Parcare: 1 buc

„Valoarea totală a proiectului este de 154,212,613.86 lei și va fi finanțat prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020 astfel: 85% contribuția Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regionala – 110,395,006.58 lei, 15% contribuția proprie 19,481,471.74 lei, restul de 24,336,135.54 lei reprezentând cheltuieli neeligibile inclusiv TVA. Durata proiectului: 25 luni”, concluzionează CNAIR.

Dragoș HOJDA

 

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu