- Publicitate -
Ad imageAd image

URMEAZĂ CONTROALE – Reguli noi care limitează acizii grași din alimente

Ad imageAd image
Ad imageAd image

Au intrat de ieri în vigoare noile reguli care limitează acizii grași din alimente. Este vorba despre prevederile Legii 182 din 2020, lege care se aplică tuturor produselor alimentare destinate consumatorului final, inclusiv produselor alimentare livrate de unitățile de alimentație publică și produselor alimentare destinate a fi furnizate acestora.

Potrivit legii mai sus amintite, se exclud din domeniul de aplicare a prezentei legi produsele alimentare care conțin, în mod natural, acizi grași trans în grăsimi animale. Legea prevede clar că operatorii economici din sectorul alimentar au obligația de a introduce pe piață produse alimentare cu un conținut de AGT de maximum 2 g/100 g de grăsime din conținut. Nerespectarea prevederilor acestei legi constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 10.000 lei la 30.000 lei.

Asta înseamnă că urmează controale la producătorii, comercianții și restaurantele din Maramureș. Actul normativ stipulează clar că Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor și Ministerul Sănătății vor efectua periodic controale oficiale pentru produsele reglementate din prezenta lege.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
- Advertisement -
Adaugă un comentariu