Un nou record de vizitatori la Muzeul Județean de Mineralogie Baia Mare

Ad imageAd image

Luna octombrie a acestui an a adus un nou record lunar de vizitatori pentru Muzeul Județean de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare. Cifrele impresionante de 3.687 de vizitatori au plasat luna octombrie a anului 2023 pe vârful unui grafic retrospectiv, ce acoperă o decadă de activitate, potrivit statisticilor prezentate în diagrama atașată.grafic octombrie 2023

”Factorul preponderent ce a condus la acest remarcabil succes îl reprezintă, fără îndoială, intervalul cuprins între 21 și 29 octombrie 2023. În această perioadă, numeroase instituții de învățământ, din județul Maramureș și din zonele învecinate, au optat pentru a programa vizite, în cadrul săptămânii dedicate activităților alternative, cunoscută sub denumirea de „Școala altfel”.

În esență, programul menționat, „Școala Altfel”, reprezintă o inițiativă la nivel național care urmărește nu doar îmbunătățirea competențelor specificate în programa școlară națională, ci și dezvoltarea unor abilități adiacente, în conformitate cu prioritățile anuale stabilite de Ministerul Educației.

Modul de desfășurare a acestei activități deosebite este de-a lungul a cinci zile consecutiv, în cadrul anului școlar, respectând un plan de acțiune adoptat individual de fiecare unitate de învățământ, în concordanță cu structura anuală stabilită prin ordinul ministrului educației pentru anul respectiv.

În ceea ce privește statistica specifică pentru această săptămână, Muzeul Județean de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare a avut onoarea de a găzdui un număr de 2662 de vizitatori și 80 de grupuri. Pe lângă grupurile de elevi din județul Maramureș, Muzeul nostru a fost ales ca destinație în această perioadă și de către grupuri de elevi provenind din județele Satu Mare, Bihor, Cluj, Bistrița Năsăud, Alba și Mureș. Elevii vizitatori au beneficiat de ghidaje gratuite în Expoziția permanentă și cele trei expoziții temporare: „Minerale în filatelia românească”, „30 de ani de expoziții” și „Telefoanele mobile și mineralele lor”. De asemenea, foarte apreciat a fost dispozitivul de realitate augmentată, care a permis elevilor să recreeze modul de funcționare a unui vulcan.

În această notă plină de recunoștință, aducem sincere mulțumiri tuturor celor care, au alocat timp să descopere și să aprecieze expozițiile noastre și sperăm că s-au bucurat de experiența avută”, transmit reprezentanții Muzeului.

ZiarMM

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu